Thursday, 12 February 2015

Set Sendi Shaklee : Sahabat Sendi Anda

Assalamualaikum dan Salam Sayang ♡

Sakit sendi bukan calang-calang penderitaan...mereka yang terkena lebih mengetahui betapa seksanya penderitaan ini. Lenguh sahaja cukup membuatkan kita tidak boleh tidur malam. 

Kalau dulu kebiasaannya,sakit lutut ni terjadi dalam golongan tua..kerana kekurang kalsium,penyusutan hormon estrogen dan progesterone. Namun,kini golongan muda juga tidak terkecuali kerana sakit tidak mengenal usia.. Penyakit ini boleh menyerang kerana faktor pemakanan,gaya hidup,bebanan kerja berat,peningkatan berat badan dan sebagainya.

Apakah Itu Sakit Sendi?
Sakit sendi merupakan radang sendi dan merupakan penyakit kronik pada sendi-sendi dan juga melibatkan beberapa organ lain. Sebanyak 1% hingga 3% pendudu seluruh dunia mengalami radang ini. Risiko untuk seseorang mengalami masalah sakit sendi ini akan meningkat seiring dengan peningkatan usia bermula 30 tahun sehingga 50 tahun. Kaum wanita terutamanya yang belum mengalami putus haid lebih berisiko daripada kaum lelaki untuk mendapat sakit sendi ini.

Sakit Sendi Terbahagi Kepada Dua,iaitu :

1) Osteoarthritis

 • Osteoarthritis ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yang menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa di dapati pada usia lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka,contohnya pada mereka yang bekerja keras dan mereka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang,lutut dan tulang belakang.
2) Arthritis Reumatoid
 • Penyakit ini memberi kesan terutamanya pada sendi-sendi di bahagian jari jemari dan pergelangan tangan. Sendi-sendi lain yang turut terlibat adalah pada bahagian bahu,lutut dan kaki.
Bagaima Produk Shaklee Boleh Membantu Sakit Sendi ini?

shaklee bachok
Amalkan 3 kaedah ini..InsyaAllah masalah sendi akan hilang..

Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat.

Advanced Joint Health Tablet membantu dengan 3 cara iaitu :

 • menyokong keselesaan sendi.
 • memelihara tisu penyambung yang sihat.
 • meningkatkan kesan kusyen dan mengurangkan keradangan.
Kaedah 2 : Mengurangkan inflamsi

Omega Guard Shaklee
 • Omega3 yang melambatkan degradasi (penyusutan) tulang rawan.
 • mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.
 • membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
 • omega juga berindak sebagai pelincir.
 • membantu kita untuk bergerak lebih bebas.
Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat.

Ostematrix
 • kalsium penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.
Testimoni Set Sendi Shaklee..

Pencegahan awal harus dilakukan. Tidak kira kita kena atau tidak kerana sakit tidak kenal usia..
yang penting adalah untuk kita mendapatkan nutrient yang mencukupi..Jadiiiii,tunggu apa lagii? Jom order sekarang...

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: