Monday, 23 February 2015

PERFORMANCE DRINK : Persediaan Musim Panas Ekstrem

Assalamualaikum dan Salam Sayang 
KUALA LUMPUR 21 Feb. – Musim panas ekstrem yang dijangka melanda negara minggu depan boleh memberi tekanan fizikal kepada tubuh badan dan kesihatan manusia termasuk menyebabkan kematian seperti strok haba.
Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah berkata, orang ramai harus mengambil langkah berjaga-jaga kerana cuaca kering dan berpanjangan bukan sahaja memberi kesan kepada ekosistem dan kawasan pertanian, tetapi membahayakan kesihatan.
“Perubahan iklim ini akan menjejaskan sumber bekalan air yang selamat lalu meningkatkan kes-kes bawaan air dan makanan serta cirit-birit. Penyakit berkaitan sistem pernafasan dan kardiovaskular juga meningkat.
“Kes penyakit denggi pula akan meningkat kerana masyarakat menyimpan air di dalam bekas simpanan yang tidak ditutup malah cuaca panas juga merangsang pembiakan nyamuk dan replikasi virus dalam nyamuk,” katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.
Beliau mengulas laporan tentang negara ini dijangka bakal berdepan cuaca panas melampau bermula minggu depan sehingga awal April ini berikutan fenomena Ekuinoks yang menyebabkan matahari berada tepat di atas garisan khatulistiwa.
Tambah Dr. Noor Hisham, semua orang berisiko menjadi mangsa cuaca panas tetapi terdapat kumpulan yang lebih cenderung terkesan akibat perubahan iklim tersebut.
“Mereka yang terbabit dengan kegiatan aktiviti fizikal di luar seperti buruh, peladang, ahli sukan, tentera, polis dan lain-lain lebih berisiko kerana mereka terdedah kepada cuaca panas.
“Orang dewasa berusia 40 tahun ke atas mempunyai risiko 10 kali ganda berbanding mereka yang lebih muda. Kanak-kanak berusia lima tahun, penghidap penyakit sistem pernafasan, darah tinggi, jantung, kencing manis dan kelenjar tiroid juga antara kumpulan yang berisiko tinggi,” katanya.
Sementara itu, pakar kesihatan Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), Prof. Dr. Jegan Thanabalan berkata, cuaca panas melampau juga boleh menyebabkan strok haba yang boleh membawa maut khususnya kepada kanak-kanak dan orang tua.
“Masalah kekurangan air dalam badan adalah yang paling bahaya semasa cuaca kering dan panas kerana perubahan kandungan garam galian dalam badan boleh menyebabkan strok haba berlaku.
“Minum banyak air suam, air isotonik dan hadkan aktiviti luar yang terdedah kepada cuaca panas terik,” katanya.

Bagaimana dengan persediaan anda? Kami di Shaklee menawarkan minuman isotonik yang bagus untuk kesihatan iaitu PERFORMANCE DRINK.

Kenapa saya beria-ria mengesyorkan Performance Drink kepada anda?
Bagi saya minuman Performance Drink Shaklee ini diperlukan oleh setiap ahli keluarga anda yang tersayang. Sama ada suami,isteri,mahupun anak-anak yang riang aktif.
Golongan yang sesuai memerlukan Performance Drink termasuklah :
 1. Para ibu yang menyusukan anak.
 2. Mereka yang mempunyai kehidupan yang aktif dan aktif bersukan.
 3. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
 4. Para pesakit yang menghidap gout.
 5. Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
 6. Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
 7. Anak-anak yang deman.
 8. Mereka yang terasa nak diserang deman atau nak deman.
 9. Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gulan berlebihan.
Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee?
 • Bebas gas atau tidak berkarbonat.
 • Kurang kandungan gula (less sugar)
 • Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga.(kurang haus).
 • Bersifat isotonik iaitu minuman ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya,ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya tubuh anda lebih CERGAS dan KURANG PENAT.
performance drink

Jaminan ketulenan Shaklee

Tidak mengandungi perasa tiruan,pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

TERBUKTI SECARA KLINIKAL

 1. Membantu tubuh berhidrasi dengan lebih baik berbanding air.
 2. Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
 3. Mengandungi imbangan elektrolit untuk MENCEGAH DEHYDRATE.
 4. Tiada perasa tiruan,pemanis atau pengawet tambahan.
 5. Campuran elektrolit OPTI-LTYE propietari. Ia terdiri daripada campuran unik karbohidrat dan kandungan garam.

Fungsi karbohidrat dalam PERFORMANCE DRINK ini membantu menggantikan semula tenaga yang hilang.
Apalah kiranya anda memperuntukkan sejumlah wang bagi memastikan ahli keluarga anda kekal aktif untuk terus kekal aktif tanpa anda meragui khasiat yang diberikan kepada mereka berbanding minuman isotonik yang berada di pasaran.♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


0 comments: