Saturday, 21 February 2015

Eu-Four Set Untuk Dapatkan Kesan Vitamin Yang Sebenar?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Untuk vitamin Shaklee,ada 4 asas untuk membantu badan kita mendapat kesan yang sebenar kepada tubuh. Harus diingat,makan vitamin tidak seperti makan ubat di mana kesannya dapat dilihat dalam masa yang singkat dan secara paksaan. Ianya berlaku secara semulajadi.


shaklee bachok


Kesan ubat juga hanya sementara maka kita tidak bergantung dengan ubat kerana badan kita iaitu sel tidak mengenali ubat sebagaimana ia mengenali vitamin dan zat galian.

Kebiasaannya orang akan tanya,berapa lama makan vitamin akan nampak kesan? Jawapan saya,istiqamah selama 120 hari. Tidak boleh skip. Harus konsisten.
Perlukah berhenti selepas 120 hari?
Pada saya rugi lah,kalau dah serasi dengan badan dan tahu bahawa ianya bagus untuk kesihatan,kita nak berhenti. Sedangkan kereta pun kita jaga dengan baik,inikan pula badan sendiri.

Kalau mereka yang nak cuba vitamin,saya syorkan mereka ambil yang basic dulu..iaitu ESP,VITALEA,SUSTAINED RELEASE VITAMIN C dan B COMPLEX.
Saya explainkan apa kebaikan untuk set ini. Teruskan pembacaan anda sehingga habis.

ESP Shaklee

Protein adalah keperluan asas pembinaan sel. Semua sel diperbuat daripada protein. Rmbut,kuku,otot,adalah dibina daripada protein. Justeru,sel akan terhasil melalui pengambilan protein yang seimbang. ESP Shaklee diproses dari KACANG SOYA YANG TIDAK DIUBAH GENETIKnya. Itulah yang dimaksudkan dengan NON GMO. 

Kacang soya shaklee dibiarkan membesar secara semulajadi manakala proses pembersihan kacang soya sebelum dijadikan serbuk ESP dicuci dengan air bersih dan bukan alkohol seperti sesetengah produk soya dipasaran. ESP Shaklee tidak mengandungi alkohol,laktosa dan kolestrol. ESP Shaklee mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh badan bagi mengekalkan tisu-tisu yang sihat termasuk membekalkan asid amino yang tidka dapat dihasilkan oleh badan. ESP Shaklee tidak mengandungi pewarna,perisa tiruan,pemanis dan bahan pengawet.

Penghasilan sel yang sihat sangat penting untuk penyerapan vitamin dan zat galian yang lain secara optimun. Pengambilannya juga sangat penting dalam membantu penghasilan sel yang sihat dan membantu memperbaiki sel tisu yang rosak.

Vitalea Shaklee

Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan zat besi. Ia penting dalam pembinaan hemoglobin dan membantu sel mendapat makanan yang lengkap dengan vitamin dan galian yang diperlukan. Vitalea Shaklee mengandungi semua vitamin galian yang lengkap. Sel yang sihat akan lebih efektif apabila mendapat semua vitamin dan galian yang diperlukan untuk pertumbuhan dan sistem tubuh.

Sustained Release Vitamin C

Sustained Release Vitamin C 500mg yang bersifat pelepasan masa. Setiap 100mg  akan dilepaskan secara perlahna-lahan mengikut keperluan badan. Ia sangat penting untuk melindungi sel dari kerosakan dan serangan penyakit. Vitamin C Shaklee tidak mengandungi pewarna ,perisa tiruan dan pengawet tambahan. Ia diperbuat daripada ekstrak kanji jagung dan sebiji vitamin C bersamaa 7 1/2 biji oren. Vitamin C Shaklee mengandungi 120mg Bioflavonoids yang membantu penyerapan vitamin C secara langsung meningkatkan keberkesan Vitamin C itu sendiri.

B Complex Shaklee

Vitamin B Complex Shaklee mengandungi 8 jenis kumpulan vitamin B dan ia sangat penting dalam pembinaan sel darah merah dan saraf. Vitamin B Complex Shaklee lengkap dengan Biotin dan asid folik. Ia juga dikenali sebagai vitamin penenang dan penstabil hormon. Sangat penting untuk memastikan sel sihat dan bergerak aktif.

Jika berminat untuk mendapatkannya,boleh hubungi terus kepada saya. 
Sahabat Shaklee Anda.♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: