Monday, 26 January 2015

Vivix

Assalamualaikum dan Salam Sayang ♡

Hai semua.. masih ada ke yang belum tidur? Hehehee.. Ni haaaa,nira nak cerita pasal Vivix lagi.. harap sangat masih ada yang sudi baca walau dah banyak entri pasal Vivix ni. :))

Bagi mereka yang belum mengenali Vivix,nira tepek kat bawah botol Vivix tu macam mana.



Tudiaaaaa botol Vivix,sangat cantik. Ecececee.. Disekeliling Vivix tu adalah angur Muscadine. Egg..apa pulak angur muscadine ni ye? Biasa kita makan anggur hitam,anggur hijau,ni nama dari mana?? Okay,sat ya...sat yaaa... nanti nira explain apa benda anggur muscadine ni. 

Anggur Muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromoson,dan kerana pasangan tambahan kromoson ini,ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan,fungsi imun lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh/tinggi. 

Saiz dari anggur muscadine adalah sebesar bola golf. Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik,cahaya matahari yang kuat,ia mengandungi banyak polifenol dan revestrol. Ini membuat ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan.

nak tengok rupa anggur muscadine tu?? okay,tepek kat bawah ya..


Tengok tu saiz anggur yang digunakan untuk menghasilkan sirap vivix,memang berbaloi dengan khasiatnya.

Mengenai Vivix Shaklee

  • Merupakan satu penemuan revolusionari dalam anti-penuaan pada tahap selullar. 
  • Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee,Syarikat No 1 supplemen makanan di Amerika.
  • Di dalam kajian makmal,ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap selullar.
4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular

  1. Keroskan DNA : Setiap hari,setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yg merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik,menghasilkan satu "typo" (kesilapan dari yang asal) yg akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
  2. Pengawalan Genetik : Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular. Didalam satu penuaan utama,ujian klinikal terbaru,menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yg Kian Menurun Oleh Sel-sel : Mitochondria (penjana tenaga) yg kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.
  4. Penimbunan Protin AGE : Penimbunan berlebihan protin AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yg akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix adalah 10x ganda lebih kuat dari resveratol (kandungan unik dlm anggur "muscadine") utk melambatkan pembentukan protin AGE.
Selain dari impak menolong melambatkan penuaan selullar,Vivix juga membantu menjaga :
  • kesihatan jantung
  • kesihatan otak
  • kesihatan sistem imun
  • kesihatan sendi
  • perlindungan anti-oksidan
  • peningkatan tenaga pada tahap selullar
  • kesihatan dan kesejahteraan
Manfaat Kesihatan Vivix

1. menggalakkan penuaan yang sihat

2. membantu mengelakkan kanser

3. mengurangkan risiko sakit jantung

4. mengurangkan komplikasi kencing manis

5. meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi

6. bantu mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk

7. menggalakkan kehilangan berat badan

8. menyokong kesihatan mata

9. meningkatkan sistem imun

10. menggalakkan kesihatan keseluruhan

berminat nak cuba? Boleh dapatkan dengan saya. Belian 6 percuma 1 atau belian secara pek berkembar akan mendapat potongan sebanyak 5%. Keahlian percuma dan rebate cash. contact saya untuk mengetahui lebih lanjut. ;))



♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016