Tuesday, 13 January 2015

Rawat keputihan dengan kos yang rendah

Assalamualaikum dan Salam Sayang Keputihan sering juga di sebut pektay atau floord aldust.Wanita yang sedang menderita keputihan akan merasa gatal pada daerah sensitif juga terasa sakit saat bersenggama.

Penyakit keputihan di bagi menjadi 2 kelompok iaitu:

1. Keputihan fisiologis iaitu keputihan yang tidak disebabkan oleh penyakit.Namun akan terlihat adanya perubahan faal tubuh.Keputihan jenis ini boleh di sebabkan beberapa hal diantaranya adanya rangsangan seksual,perubahan hormona saat menjelang dan sesudah menstruasi,saat hamil atau kerana perubahan emosi pada situasi tertentu contohnya bertengkar dengan kekasih ketana rasa cemburu atau segala hal yang menimbulkan beban pikiran.Keputihan pisiologis ini tidak berbahaya tetapi hanya terasa lembab di daerah pribadi wanita.

2. Keputihan Pathologis, iaitu keputihan yang diakibatkan oleh penyakit tertentu.Penyebab keputihan jenis ini jamur candida albicans,parasit atau ganas.Keputihan ini jika dibiarkan cukup berbahaya kerana dapat mengancam kehamilan,meningkatkan risiko keguguran bahkan boleh mengakibatkan cacat pada bayi yang di kandung.Saat berhubungan suami istri akan terasa ngilu bahkan boleh menghambat kehamilan.Keputihan phthologis akan terasa gatal, panas, bahkan ngilu pada organ genital wanita.Keputihan yang keluar berwarna kekuning-kuningan sampai kehijau-hijauan.

ALFAFA COMPLEX sangat berkesan untuk merawat keputihan. Selain untuk keputihan,ia juga berfungsi sebagai :

keputihan


Bulan ni promosi Alfafa Complex,beli 6 percuma 1 atau belian pek berkembar dapat diskaun 5%. So,jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan harga promosi yang sangat jimat ni. ;)

Kalau berminat,boleh contact nira seperti cara di bawah.

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: