Monday, 19 January 2015

Kelebihan Garlic Sebagai Antioksidan

Assalamualaikum dan Salam Sayang 


Comel je packing botol Garlic Complex ni. Mudah di bawa ke mana-mana. Nak letak dalam poket pun boleh. Suka-suka..!!


Petua orang tua-tua,bawang putih ni bagus untuk kesihatan yang mana antara kebaikannya,bagi ibu yang berpantang selepas bersalin dapat membantu pengeluaran angin dalam badan,mengurangkan tekanan darah tinggi,juga untuk memperbanyakkan susu.

Check it out apa kelebihan Garlic Complex

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California,USA diwaktu musim panas serta bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatannya dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allician pada tahap 100%. Allician merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibaketria dan anti kulat,serta mempunyai sifat penyembuh.

Kegunaan Allician pada bawang putih untuk kesihatan manusia

 • bantu rawat asma
 • bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
 • bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
 • berfungsi sebagai anti-oksidan
 • mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
 • menormalkan keseimbangan lipoprotein
 • menurunkan tekanan darah
 • mempunyai anti-darah beku dan anti-aktiviti radang
Kebaikan Garlic Complex kepada tubuh manusia

 1. Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.
 2. Antibiotik Yang Selamat dan Semulajadi - Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
 3. Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif,sinus,alergi,asma,selsema dan hepatitis.
 4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut,gastrik,ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
 5. Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
 6. Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa,Plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi,garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
 7. Menurunkan Kolesterol- Menurunkan kolesterol,LDL,trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronori.
 8. Mencegah Kanser - Membantu mengelakkan dan merawat kanser dengan menurunkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
 9. Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.
Apa kata pengguna Garlic Complex Shaklee?Jika anda ingin mendapatkannya,boleh order terus melalui saya dan penghantaran pos ke seluruh Malaysia.♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: