Friday, 23 January 2015

Alfafa Complex

Assalamualaikum dan Salam Sayang ♡

Alfafa Complex merupakan formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950 an. Di buat daripada tanaman Alfafa (Medicago Sativa) secara organik di California yang BEBAS DARI racun serangga,herbasid dan menggunakan bahan kompos atau baja bebas kimia.


Alfafa juga di kenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfafa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kali ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun Alfafa dari Shaklee hanya dituai apabila ia mencapai tahap kematangan mutlak. Daun Alfafa yang telah matang,kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian,daun-daun yang telah dikeringkan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfafa.

Manfaat Utama Alfafa Complex Shaklee

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Alfafa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat didalam buah-buahan mahupun sayuran.

Alfafa kaya dengan protein,asid amino,klorofil,serat,15 zat galian,10 vitamin,8 enzim,dan fitokimia. 10 biji Alfafa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

 • Mencuci hati,darah dan usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid,menghilangkan toksin dari badan,membersihkan hati,kolon,darah dan mencantikkan kulit dan otot.
 • Melawan Alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif,kurap,bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan.
 • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung,hyperacidity,ulser gastrik,hepatitis dan sembelit.
 • Menyingkirkan lemak dan kolestrol - Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak,mengurangkan kolestrol,mencegah penyakit jantung,strok dan darah tinggi. Hanya Alfafa sahaja mengandungi saponim seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
 • Melawan tumor - Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan,dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
 • Melegakan Keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
 • Mencegah/merawat atrithis - Melegakan sakit atritis dan kesakitan.
Alfafa mengandungi vitamin A,C dan E serta kalsium,pottasium,fosforus dan zat besi. 
--> Pil juga boleh di hancurkan sebagai minuman herba.

Antara kebaikan Alfafa Complex
 1. mengurangkan simpton menopous
 2. menurunkan kolestrol
 3. mengelakkan strok
 4. menguatkan tulang dan melegakan artritis
 5. membantu dalam amenia
 6. masalah pencernaan
 7. IBS (irritable bowel disorder)
 8. membantu penyembuhan tulang yang patah
 9. menyeimbangkan hormon
 10. membanyakkan susu badan
Testimoni Pengguna Alfafa Complex ShakleePROMOSI BELI 6 PERCUMA 1 atau BELIAN PEK BERKEMBAR DAPAT DISKAUN SEBANYAK 5%. Wohaaaa! sangat jimat!

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: