Sunday, 16 November 2014

Untuk Kesihatan Sistem Penghadaman

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat. Sembelit,mulut berbau,najis berbau,mengidam makanan,perut berangin dan kembung adalah masalah penghadaman yang biasa dialami oleh kebanyakan orang. Sistem penghadaman yang tidak sihat mengakibatkan :

 • penambahan berat badan
 • masalah gastrik
 • perut buncit
 • kanser usus
 • masalah penghadaman
 • sistem imun yang lemah
Set Shaklee Digestive Health dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman untuk kekal sihat.

Kebaikan :
 • melegakan sembelit.*
 • meningkatkan kesihatan sistem penghadaman.*
 • menyokong kesihatan usus.*
 • membantu menyahtoksinkan badan.*
 • membantu mengurangkan berat badan.*
 • melegakan perut yang tidak selesa.*ALFAFA COMPLEX

Alfafa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6m ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan da dalam tanah,sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfafa mengandungi vitamin A,C dan E serta kalsium potasium,fosforus dan zat besi.

** Mereka yang menghidap penyakit SLE tidak boleh ambil tanpa berunding dengan doktor.

HERB-LAX

Di datangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.

PEPPERMINT GINGER PLUS

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyain ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint ginger plus mengadungi herba asli pudina,halia,jintan manis dan jintan hitam untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh di hancurkan dan boleh dijadikan sebagai minuman herba.

ESP

Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang mencecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. 

Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. 

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat,malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. 

Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
****************************************
PROMOSI NOVEMBER
OMEGA GUARD
BELI 6 PERCUMA 1
BELIAN TWIN PACK,JIMAT 5%

****************************************♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: