Friday, 28 November 2014

Turunkan Paras Kolestrol Secara Semulajadi

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kolestrol ialah bahan lembut seperti lilin yang terdapat dalam aliran darah dan sel badan kita. Ia penting untuk membantu badan berfungsi dan pembentukan membran sel dan hormon yang dibawa melalui lipoprotin. Selain itu,Lipoprotin Densitin Rendah (LDL) merupakan kolestrol tidak baik yang boleh berkumpul pada dinding arteri dan membentuk plak yang menyumbang arteri.

Ini akan menyempitkan darah dan oksigen yang membuatkan seseorang diserang sakit jantung atau strok. Amat penting bagi anda mengawas tahap kolestrol dan mengawalnya demi kesihatan jantung. Semua orang tahu bahawa kolestrol mempunyai kaitan dengan penyakit kronik seperti kardiovaskular atau strok. Kita selalu dinasihatkan agar tidak mengambil telur,santan,daging atau makanan berlemak lain apabila kita mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.

Namun,apabila semua itu tidak berjaya merendahkan paras kolestrol,tidak ramai yang mengetahui tindakan seterusnya. Salah satu caranya,dengan mengambil makanan serta minuman yang mengandungi sterol tumbuhan. Apa itu sterol? Sterol tumbuhan yang telah terbukti secara klinikal boleh menghalang kolestrol dari di serap ke dalam darah.

Selain daripada makanan,sterol tumbuhan boleh diperolehi daripada supplemen. Kandungan sterol membantu mnegurangi penyerapan kolestrol. Selain itu,ketika proses pencernaan,sterol bersaing dengan proses penyerapan. Dengan itu,kolestrol lebih sedikit di serap dan lebih banyak di keluarkan.

Apa yang disyorkan dengan produk shaklee?? Jawapannya adalah PHYTOCOL-ST.

Shaklee bachok

Phytocol adalah pilihan semulajadi terbaik dengan 2000 mg Fitosterol setiap hari dan di sarankan 100% Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)

Phytocol Shaklee dirumus secara klinikal dengan bahan-bahan terpilih untuk membantu menghalang penyerapan kolestrol di dalam tubuh.

Fitosterol adalah tumbuhan sterols dan stenoils yang terdapat dalam sel mmebran tumbuhan. Ia menyerupai kolsetrol dalam badan dan apabila kolestrol ini berjumpa dia akan bersaing untuk menyerap ke dalam sistem penghadam badan.

Sterol dan stenoils yang ada dalam makanan seharian kita seperti makan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato setiap hari.

KEISTIMEWAAN PHYTOCOL-ST 

  • dirumuskan khas daripada sayur-sayuran,buah-buahan,tumbuhan dan bijiran yang kaya dengan Fitosterol asli yang aktif.
  • fitosterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal oleh 80 merendahkan paras LDL kolestrol.
  • mengandungi 2000 mg fitosterol yang diperlukan setiap hari.
  • kandungan fitosterol yang mencukupi seperti disyorkan NIH.
  • tiada bahan pengawet,perasa tiruan dan pemanis tiruan.
BAGAIMANA PHYTOCOL-ST BERFUNGSI?

Dengan struktur yang sama seperti kolestrol,fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolestrol dalam penyerapan di dalam usus.

Ini bermaksud apabila kita mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolestrol yang akan di serap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolestrol LDL kita.

Lihat gambar seperti di bawah :


Phytocol Shaklee


So,dah tahu bagaiman supplemen ini berfungsi? TERUJA dan TERGODA nak try? Meh order sekarang.****************************************
PROMOSI NOVEMBER
OMEGA GUARD
BELI 6 PERCUMA 1
BELIAN TWIN PACK,JIMAT 5%

****************************************♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: