Thursday, 6 November 2014

Shaklee Bachok: Garlic Menurunkan darah tinggi

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kebaikan Garlic Shaklee
  1. Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.
  2. Antibiotik Yang Selamat dan Semulajadi - Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
  3. Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif,sinus,alergi,asma,selsema dan hepatitis.
  4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut,gastrik,ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  5. Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa,Plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi,garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  7. Menurunkan Kolesterol- Menurunkan kolesterol,LDL,trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronori.
  8. Mencegah Kanser - Membantu mengelakkan dan merawat kanser dengan menurunkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
  9. Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.
shaklee bachok


Pengalaman Customer yang mengambil Garlic bagi mengawal darah tinggi.

Saya mula mengambil garlic apabila darah tinggi saya tidak turun-turun selepas bersalin. Saya in attack dengan high blood ni semasa beberapa minggu sebelum bersalin anak ke-4. Doktor kata mungkin sebab saya juga ada gen warisi dari arwah mak.. ye,arwah mak ada darah tinggi dan adik beradik mak semua ada.

Saya sayang badan saya. Saya taknak ambik ubat klinik dan saya tak nak bergantung kepada ubat-ubat berkenaan sebab saya menyusu bayi. Saya taknak anak saya mendapat kesan daripada ubatan yang diambil.

Alhamdulillah,selepas consume pil garlic secara konsisten setiap hari tekanan darah tinggi saya kembali ke paras normal dan serangan asma pun berkurangan dan tidak kena. Risau juga kalau saya batuk dan selsema saya mudah mendapat serangan asma kembali. - Puan Sue.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


0 comments: