Wednesday, 5 November 2014

Lecithin VS Omega Guard

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Ada yang tanya nira.. antara lecithin dan omega guard yang mana lagi elok? Sebenarnya fungsi keduannya adalah sama iaitu nyah lemak dari badan kita. Tetapi,untuk kesan yang lebih super duper power,ambik keduanya sekali. InsyaAllah kesannya sangat memuaskan hati. Jom kita lihat bagaimana keduanya boleh membantu dalam menyahkan lemak yang ada pada badan.

shaklee bachok

Omega Guard Shaklee - Omega 3 berupaya meningkatkan metabolisme badan. Ianya juga mampu mengawal nafsu makan dan sangat sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan. Selain itu,omega 3 di dalam darah juga memberi kesan tindakbalas kepada tubuh supaya mengguna lemak di badan sebagi punca tenaga. Leptin yang terdapat di dalam Omega 3 akan memberi isyarat kepada otak dan mengehadkan rasa lapar seseorang. Dan kunci kejayaan seseorang dalam menurunkan bert badan adalah mengawal rasa lapar. 

Lecithin - Membantu memecahkan lemak dan kolestrol dalam badan. Makanan yang di makan akan dipecahkan oleh lecithin. Best kan?? Lecithin juga menghalang lemak baru untuk melekat semula pada badan. 

So,boleh ke saya ambil keduanya sekali?
Jawapan saya, boleh dan tersangat di syorkan dalam menurunkan berat badan anda. :)


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu0 comments: