Monday, 10 November 2014

BONGKAR RAHSIA ESP! Anda pasti TERUJA dan TERGODA untuk mencubanya

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Rahsia ESP


Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya,pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr.Shaklee pada awal 70-an. Di mana,kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ektensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula,setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur,tua dan muda. Manakala,kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39,menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur,12 kali ganda susu,rendah lemak,tiada kolestrol,tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Tahukah Anda?

 • Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang mencecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. 
 • Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. 
 • Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat,malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. 
 • Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Manfaat Utama :
 1. Awet muda - Asid amino penting untuk membina otot,kuku,rambut,darah,organ,kulit,gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
 2. Baik untuk hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones,fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
 3. Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus,ovari,menopous dan pembesaran prostat.
 4. Kulit remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot,mengurangkan kedutan,agen anti-penuaan,mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot,percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
 5. Pembekal tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun,maka ia baik untuk mencegah migrain,insomnia dan tekanan.
 6. Membaiki pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur;membaiki masalah pigmentasi,kedutan dan kesan tua.
 7. Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori,vitaliti,dorongan seksual dan rangsangan.
Kepentingan Protein
 • Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponenutama kepada hormon manusia.
 • Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protin.
 •  Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit,masalah lebihan air yang tinggi dalam badan,kehilangan kepejalan otot,perubahan warna rambut,dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

Apa itu Asid Amino?
 • Protin terdiri daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.
 • Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dna harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.
 • Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identify Preserved Program (IPP). Ia memastikan dari kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik,daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
Ada rasa TERUJA dan TERGODA nak cuba takkkkk? Kalau nak cuba meh order sekarang!♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
0 comments: