Wednesday, 29 October 2014

Shaklee Bachok : Vitamin Untuk Penyakit Gout

Assalamualaikum dan Salam Sayang 


GOUT merupakan penyakit sendi berpunca daripada asid urik berlebihan yang berkumpul di dalam badan. Asid urik adalah bahan buangan terhasil semasa proses penghadaman sejenis protein dinamakan purin. Apabila asid urik berlebihan dan berkumpul pada sendi,ia akan menyebabkan gaout,batu karang,serta kegagalan buah pinggang.

Shaklee juga ada menyediakan SET GOUT untuk mereka yang memerlukannya. Dalam set ni terdiri daripada Alfafa Complex,Performance Drink dan juga Omega Guard.

Fungsi-fungsi set gout adalah :

Alfafa Complex - merupakan detoks semulajadi yang bertugas menyingkir toksik dari badan. Pengamal Alfafa perlu mengambil air 3-4 litre bagi melancarkan proses detoks.


Performance Drink - memlihara atau menyeimbangkan kandungan air dalam badan supaya badan tidak mengalami dehidrasi. Pesakit gout perlu menyingkirkan asid urik dengan lebih kerap kencing. Air yang cukup penting bagi melancarkan proses pembuangan asid urik. Performance drink berfungsi menggantikan air yang hilang dan membantu memelihara tahap air dalam badan pesakit tersebut.


Omega Guard - membantu mengelakkan keradangan sendi dan mengurangkan kesakitan.Kebiasaannya pesakit gout di alami oleh golongan lelaki dalam lingkungan 30 tahun hingga 60 tahun. Tetapi kaum wanita juga tidak terkecuali (sebelum menopous) jarang terkena penyakit ini.

Makanan yang perlu di hindari adalah seperti organ dalaman (hati,paru,ginjal dan otak),ikan bilis,ikan kembung serta ikan sardin,daging yang cincang,Ekstrak daging,ragi,kiub rebusan daging dan makanan bercengkeram seperti ketam,udang dan kerang.

Jika anda atau sesiapa yang terkena penyakit ni,boleh rawat semulajadi dengan vitamin shaklee. InsyaAllah ianya boleh membantu dengan izinNya.♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋
Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: