Monday, 20 October 2014

Shaklee Bachok : ESP dan Ibu Mengandung

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

ESP adalah best-seller di Malaysia. Kalau tidak menjadi pilihan ramai orang,masakan ESP pernah kehabisan stok di seluruh branch.. ya tak?? Ramai yang mengambil peluang bila tibanya promosi ESP.. memang untung berganda sebab beli 6 tong,akan dapat free setong. Setong tu pulak harganya RM150. Memang berbaloi dan rugi kalau tak beli masa promosi. Banyak khasiat ESP bukan sahaja untuk ibu menyusu,malah untuk kecantikan,tenaga dan banyak lagi. Entri kali ni nira hanya nak fokuskan kebaikan ESP untuk ibu mengandung (maklumlah,i kan tengah peknen sekarang ni).. *____*Meh nira story mory sikit kebaikan ESP kepada ibu mengandung.

  1. Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi. Seperti yang kita tahu,otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN. Oleh itu,sangat penting ibu mengandung mendapatkan protein berkualiti tinggi dari saat ibu tahu bahawa dirinya mengandung. Keadaan ini untuk memastikan perkemabnagn otak bayi berkembang dengan baik.
  2. Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran,protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa ibu sedari,mereka biasanya akan kehilangan otot akibat senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan yang mencukupi,kehilangan otot akan berkurangan.
  3. Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Selain daripada Vitamin C,protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti badan kita. Malahan,protein lebih mudah dicernakan oleh ibu mengandung dan bayi yang dikandung.
Sebenarnya ibu mengandung boleh je mendapatkan protein daripada makanan harian. Contohnya,ayam,daging merah,kambing,kacang,tempe,dan telur juga mempunyai khasiat protein yang tinggi. Namun,protein daripada sumber haiwan tidak berapa elok jika di ambil dalam kuantiti yang banyak disebabkan kandungan lemak yang tinggi. Cara memasak dengan suhu yang tinggi juga boleh menghapuskan khasiat yang terkandung dalam makanan kita. So,ibu mengandung tidak akan mendapat protein yang mencukupi untuk diri dan bayi yang di kandung.

Sebagai alternatif lain,ibu boleh mendapatkan sumber protein daripada ESP SHAKLEE. Antara khasiat lain untuk ibu mengandung :

  • membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
  • memberi tenaga berpanjangan kepada ibu.
  • memastikan kesihatan ibu pada tahap optimun.
  • membantu perkemabangan fetus.
  • membantu memberikan rasa kenyang dan mengatasi masalah loya atau angin.
  • membantu menjadikan kulit bayi lebih cantik,halus,dan kurang sensitif.
 berminat nak cuba?


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: