Wednesday, 8 October 2014

Shaklee Bachok : ESP dan Ibu Hamil

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

ESP Shaklee??Apa tu? Mungkin ada yang tertanya-tanya apakah ESP Shaklee. ESP Shaklee hanyalah Soy Protein Isolate,dibasuh dengan menggunakan air bersih dan bukannya alkohol seperti kebanyakan produk soya yang lain. ESP Shaklee mengandungi lecithin soya yang kaya dengan kolina untuk perkembangan otak. Sebagai konklusinya,ESP Shaklee selamat diambil oleh ibu hamil.

Kebaikan ESP Shaklee yang dapat nira rasakan selepas mengambilnya :

  • di awal kehamilan nira lebih bertenaga serta tidak cepat penat.
  • Walau tengah mengandung,menyusukan naufal serta dalam menggantikan puasa,badan masih bertenaga sampai ke berbuka jika bersahur dengan 2 scoop ESP.
Ada juga di antara pengguna yang lain merasai perubahan seperti gasrik makin berkurangan,kulit lebih bersih tanpa jeragat,susu badan makin bertambah dan banyak lagi.

Selain protein setiap hidangan ESP mengandungi 500mg kalsium yang sangat-sangat diperlukan oleh ibu hamil. So,ianya sesuai untuk ibu yang tak gemar minum susu. Seperti nira. hehheheee

ESP juga memelihara tekanan darah tinggi,kencing manis ketika hamil kerana kandungan karbohidratnya yang rendah dan juga rendah glisemik gula.
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: