Friday, 10 October 2014

Set Kehamilan Shaklee TRIMESTER Pertama

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Selepas sah menjadi isteri kepada encik suami,kira-kira sebulan usia perkahwinan kami. Masih segar diingatan masa tu hari raya aidilfitri yang ke5,pada tahun 2011. Period dah lambat (11hari kalau tak silap),masa tu ada cakap kat encik suami nak try buat ujian kehamilan,kot-kot Terpeknen ke...hihihihi. Then,encik suami izinkan.

Masa nak test tu,berdebar memang takyah cakaplah,sebab kami memang nak sangat timang anak. Setiap pasangan yang berkahwin ofkos nak anak. Anak harta dunia akhirat. Dalam hati memang cakap,walau apa pun keputusannya,kami akan terima dengan redha. Ni ujian ketiga di buat. (nampak tak eksaited disitu setiap kali lambat period memang akan terus buat ujian)..hehhehee..Selepas asar,nira buat ujian kehamilan,takut sebenarnya nak tengok result..dupppp dappppp..dupppp dappppp.. pejam celik,intai sikit-sikit ujian tu.. hahhhaaa.. memang masa tu nervous..Selepas tunggu beberapa minit,nira beranikan diri untuk tengok result. Sekali tengok 2 line.. belek-belek di plastik,apa maksud 2 line..POSITIF! Yeayyyyy! Terus masuk bilik dan tunjuk kat encik suami. Dia memang happy sesangattttt.. Al maklumlah,umur dia pun dah berusia (beza umur kami 11 tahun) dan tentu nakkan anak. Alhamdulillah Allah makbulkan doa nira. Syukur.

Di sebabkan kami terlampau eksaited,malam tu terus pergi klinik untuk buat pemeriksaan kehamilan. Kemudian setelah selesai buat ujian,doktor cakap kat encik suami "tahniah,isteri encik hamil 5 minggu". Bila nak buat bayaran tu,pembantu doktor bekalkan obimin kepada nira.. Masa tu tak berapa kenal lagi produk shaklee nih.. so,makan yang tu dan yang klinik bagi je. Tapi sejak kenal dengan produk shaklee dan kebaikan setiap vitaminnya,untuk kehamilan kedua ni (sekarang dah 31 minggu) nira amalkan SET KEHAMILAN SHAKLEE. Nira inginkan yang terbaik buat diri dan anak dalam kandungan. InsyaAllah semuanya baik-baik belaka dengan izinNYA.

Jom baca apa yang ada dalam SET KEHAMILAN SHAKLEE TRIMESTER PERTAMA :


  1. VITALE - Multivitamin yang terbaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukan sel darah merah.
  2. B-COMPLEX - Mengandungi 8 jenis vitamin B termasuklah asid folik dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet mmebantu mencegah kecacatan tiub neutral.
  3. VITAMIN C - Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan,berperanan dalam menyokong tulang,gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf pertahanan tubuh.
  4. OSTEMATRIX - Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Hal ini kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix bukan sahaja mengandungi kalsium malah MAGNESIUM dan Vitamin D. Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan rangka. Pengambilan ostematrix juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang,sakit belakang,kebas-kebas @ cramp.
  5. ESP - Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting juga untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh. Selain memberikan tenaga pada ibu,ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu menagndung itu sendiri.
shaklee bachok


Di atas adalah untuk TRIMESTER PERTAMA, Jika korang nak add untuk TRIMESTER KEDUA dan KETIGA..korang hanya perlu tambah OMEGA GUARD SHAKLEE. Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega3 yang termasuk didalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak,sistem saraf dan fungsi mata bayi.

Setiap produk yang ada di pasaran adalah terbaik. Tetapi anda dan bayi berhak mendapat yang TERbaik. Jika berminat nak mencuba SET KEHAMILAN SHAKLEE,boleh order terus melalui saya seperti dibawah. :




Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016