Friday, 31 October 2014

ESP dan Kepentingannya kepada ibu hamil

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Suka untuk nira syorkan ESP Shaklee kepada kawan-kawan dan mereka yang hamil. Kerana,boleh di katakan ianya sangat bagus di ambil oleh golongan ini. Kenapa nira boleh katakan begitu? Sebab nira sendiri sudah rasai kesan pengambilan ESP semasa kehamilan. Antara kesannya ia membantu memberikan tenaga yang berpanjangan kepada nira,walau ketika itu nira masih menyusukan anak sulung dan menggantikan puasa. Biasa nira akan bancuh 2 scoope esp semasa sahur dan ia ternyata memberikan tenaga kepada nira.

Untuk pengetahuan anda juga,ESP Shaklee Non-GMO (tidak diubah secara genetik). Maksudnya ia tidak mengalami apa-apa proses bermula proses penanaman lagi sehingga ESP dihasilkan. Jika nak di comparekan dengan produk lain,soya mereka mengalami perubahan. Di mana,mereka biasa letak atau cucuk ubat untuk bagi biji soya tu menjadi besar. Sedangkan saiznya kecil sahaja. 

Ada yang cakap,tak best minum ESP Shaklee..best yang dijual dalam kotak. Sebenarnya and boleh sahaja variasikan cara bancuhan tu.. meh tengok resipi di bawah.. nanti anda boleh cuba ya..

shaklee bachok


Sekarang nira kongsikan beberapa kebaikan untuk ibu hamil :

  • Membantu memberikan tenaga yang berjam lamanya. Anda tidak akan cepat letih,dan lesu.
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu. (nira juga perasan antibodi kuat..tak mudah kena jangkitan.. alhamdulillah).
  • Kulit ibu lempab dan tidak kering.
  • Boleh di ambil secara berterusan walau dalam pantang.
  • Membantu aliran darah yang baik.
  • Juga membantu menghasilkan susu badan.
Bukan sahaja kebaikan kepada ibu hamil,malah turut memberi kebaikan kepada bayi. Oleh demikian,ibu hamil perlu mrngambil asid amino yang lengkap. Ianya juga membantu membina rambut,kuku,kolagen,jantung untuk bayi.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋
Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
0 comments: