Friday, 24 October 2014

Bahaya ke minum soya ESP Shaklee?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Menjadi lumrah apabila "barang HOT" akan menjadi perbualan ramai orang. So,akan kedengaran pelbagai keburukan dan kebaikannya. Bagi yang dah jatuh cinta dengan ESP memang akan tahu bagaimana kesannya. Namun,bagi yang anti produk shaklee,akan menjatuhkan..hehheee..biasa je tu..bukan dalam kalangan artis je you benda ni terjadi..dalam perniagaan pun terjadi okay. So,ni bukan perkara pelik..

Meh kita berkenalan dengan ESP Shaklee. Nira ceritakan serba sedikit tentangnya. Harap anda tak ragu-ragu untuk mencuba "BEST SELLER" ni ya..*____________*



Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak di ubahsuai genetiknya,iaitu Non-GMO, di mana ia disahkan melalui Identity Preservation Programe. Program ini memeastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak proses penanaman lagi,seterusnya dituai dan diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (secara umum)

  • Kurang darah atau kurang oksigen dalam darah (anemia)
  • Penyakit buah pinggang
  • Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan
  • Terencat akal
  • Tinggi kandungan air dalam tisu badan
  • Lemah
  • Letih lesu
  • Badan menggeletar
  • Penglihatan kurang baik
  • Pengaliran darah yang tidak lancar
  • Luka lambat sembuh
  • Penyakit hati
  • Kolestrol tinggi
  • Tekanan darah rendah
  • Kandungan gula darah rendah
  • Fungsi saraf tak stabil
  • Ulser perut dan usus




Apa yang anda akan dapat jika minum ESP nih?

  1. Pelajar,pekerja atau individu dewasa - Kalau breakfast ambik ESP,anda akan bertenaga sepanjang hari dan memberikan rasa kenyang yang lama.. sangat sesuai untuk mereka yang nak diet.
  2. Lelaki : membantu melindungi daripada penyakit.
  3. Ibu hamil - perlu ambik yang lengkap bagi membantu membina rambut,kuku,kolagen,jantung untuk bayi.
  4. Wanita - Keanjalan kulit (protein penting kepada mereka yang ingin kulit cantikdan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat kehitaman adalah disebabkan kekurangan protein..so,ESP membantu menyingkirkan sel mati tersebut dan menggantikan dengan sel yang baru)
Bahaya ke minum soya ESP Shaklee?
Jawapan saya,TIDAK BAHAYA,malah bagus untuk kesihatan secara keseluruhan.

Ni tengok sifu nira yang dah amalkan ESP Shaklee selama 15 tahun. Kulit sesangat cantik!

promosi oktober




Jangan ragu-ragu nak ambik ESP Shaklee ya.. Sentiasa hijau,Sentiasa selamat dan Sentiasa berkesan..


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu




Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016