Friday, 31 October 2014

LAST DAY FOR PROMOTION

Assalamualaikum dan Salam Sayang 



CEPAT!! CEPAT!! CEPAT!! Siapa yang belum grab promosi hebat ni,meh grab sekarang sebelum jam 11.59 malam ni.. TERsangat rugi kalau tak grab..!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PROMOSI ESP BELI 6 PERCUMA 1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kebaikan dan Kelebihan ESP


1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit berseri dan menganjalkan kulit kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Rendah lemak, tanpa kolestrol
10. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
11. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
12. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
13. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
14. Membantu mengurangkan risiko kanser, 
15. Bertindak sebagai antioksidan, 
16. Menguatkan sistem imun tubuh, 
17. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
18. Memelihara kesihatan jantung 
19. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
20. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
21. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
22. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
23. Membantu merendahkan paras kolestrol, 
24. Mencegah osteoporosis 
25. Membantu pembentukan sel-sel baru.
26. Membantu menyembuhkan gastrik. 
27. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
28. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
29. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
30. Kecantikan kulit dan rambut

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PROMOSI MEAL SHAKES BELI 3 PERCUMA 1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

** nutrisis lengkap. menyediakan 24 jenis vitamin. 
** membekal nutrisi kepada sel tubuh. 
** membantu tumbesaran. 
** anti -oksida. di mana bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
** mengembalikan seri wajah.
** detoksifikasi.
** kelazatan rasanya. 



♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


Berusia sebelum waktunya. Kelihatan 10 tahun lebih muda

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Selain daripada rangkaian Vitamin,Shaklee juga mengeluarkan produk kecantikan muka. Terdapat 2 jenis produk kecantikan iaitu NUTRIWHITE dan ENFUSELLE. So,anda boleh pilih mengikut kesesuaian dan masalah yang di hadapi.

Untuk untri kali ni,nira fokuskan kepada ENFUSELLE. 

Ini adalah rangkaian untuk ENFUSELLE.. Juga terbahagi kepada 2 kategori iaitu 
1) NORMAL TO DRY SKIN(kulit normal hingga kering)
2)NORMAL TO OILY SKIN (normal hingga kulit berminyak)




Rutin Asas Harian iaitu empat turutan langkah setiap pagi dan petang akan menjadikan kulit anda kekal sihat dan gebu. 
Apakah empat turutan tersebut?? Membersih,meneutral,melembap serta memperbaiki.
Setiap wanita nak cantik.. tetapi mereka culas nak melakukan perkara ini. Untuk mendapatkan kulit wajah yang kelihatan muda,sihat,canti dan berseri anda harus lakukan secara konsisten setiap hari. InsyaALLAH kesan juga memberangsangkan. :))

1)NORMAL TO DRY CLEAN (kulit normal hingga kering)





** HYDRATING CLEANSING LOTION ** 177 ml
 Losyen pencuci campuran berkrim yang bertindak menanggalkan kotoran,bahan pencemaran dan solekan tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.



 ** HYDRATING TONER ** 177 ml
Formula bebas alkohol dengan minyak pelembap semulajadi bagi melindungi dan melembapkan wajah.
** HYDRATING MOISTURIZER ** 48g
Diperkaya dengan krim emolien bebas minyak dan tidak melekit untuk kesan yang cepat.

2)NORMAL TO OILY SKIN (normal hingga kulit berminyak)



** PURIFYING CLEANSING GEL ** 177ml
Bebas sabun dan pH seimbang diperkaya dengan vitamin E yang berbuih lembut bagi memastikan kulit kekal segar dan lembut.



**PURIFYING TONER ** 177ml
Mengekal dan menganjalkan semula kulit wajah,menghaluskan struktur kulit : juga membantu mengawal muka berkilat dengan menghapuskan lebihan minyak.



**BALANCING MOISTURIZER ** 59ml
Formula yang ringkas,tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah,bertindak dengan membekalkan kelembapan segera.

SEMUA JENIS KULIT


**EYE TREATMENT** 14ml
Bahan botani anti penuaandan vitamin C amat berguna untuk merawat kulit yang lembut di sekitar mata.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu





ESP dan Kepentingannya kepada ibu hamil

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Suka untuk nira syorkan ESP Shaklee kepada kawan-kawan dan mereka yang hamil. Kerana,boleh di katakan ianya sangat bagus di ambil oleh golongan ini. Kenapa nira boleh katakan begitu? Sebab nira sendiri sudah rasai kesan pengambilan ESP semasa kehamilan. Antara kesannya ia membantu memberikan tenaga yang berpanjangan kepada nira,walau ketika itu nira masih menyusukan anak sulung dan menggantikan puasa. Biasa nira akan bancuh 2 scoope esp semasa sahur dan ia ternyata memberikan tenaga kepada nira.

Untuk pengetahuan anda juga,ESP Shaklee Non-GMO (tidak diubah secara genetik). Maksudnya ia tidak mengalami apa-apa proses bermula proses penanaman lagi sehingga ESP dihasilkan. Jika nak di comparekan dengan produk lain,soya mereka mengalami perubahan. Di mana,mereka biasa letak atau cucuk ubat untuk bagi biji soya tu menjadi besar. Sedangkan saiznya kecil sahaja. 

Ada yang cakap,tak best minum ESP Shaklee..best yang dijual dalam kotak. Sebenarnya and boleh sahaja variasikan cara bancuhan tu.. meh tengok resipi di bawah.. nanti anda boleh cuba ya..

shaklee bachok


Sekarang nira kongsikan beberapa kebaikan untuk ibu hamil :

  • Membantu memberikan tenaga yang berjam lamanya. Anda tidak akan cepat letih,dan lesu.
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu. (nira juga perasan antibodi kuat..tak mudah kena jangkitan.. alhamdulillah).
  • Kulit ibu lempab dan tidak kering.
  • Boleh di ambil secara berterusan walau dalam pantang.
  • Membantu aliran darah yang baik.
  • Juga membantu menghasilkan susu badan.
Bukan sahaja kebaikan kepada ibu hamil,malah turut memberi kebaikan kepada bayi. Oleh demikian,ibu hamil perlu mrngambil asid amino yang lengkap. Ianya juga membantu membina rambut,kuku,kolagen,jantung untuk bayi.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu




Thursday, 30 October 2014

Shaklee Bachok : Petua Cantik

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Tentu korang dah boring baca tentang vitamin je kan? Okaylah,malam ni nira share sikit petua cantik. Selain ambik vitamin,mana tahu korang boleh guna petua ni..kannn???
Happy reading dan moga ia memberi manfaat untuk korang k.. :))

1. KURANGKAN GARIS-GARIS HALUS
  • Meniti usia 30-an,kedutan pada wajah sudah mula kelihatan. Kurangkannnya dengan petua mudah yang hanya memerlukan lobak merah+ kuning telur serta tepung jagung. kisar lobak dahulu,seterusnya gaulkan dengan kuning telur + tepung jagung. Jadikan seperti masker,sapukan ia pada keseluruhan wajah termasuk leher. Bilas dengan air suam setelah dibiarkan kering selama 15 minit.
2. MILIKI GIGI CANTIK BERSERI
  • Taburkan bikarbonat soda ke dalam piring dan perahkan limau nipis atau lemon. Dengan menggunakan berus gigi,gaulkan ia bersama. Terus guna seperti memberus gigi. Cukuplah sekali sahaja dan amalkan dalam masa seminggu.
shaklee bachok

3. KULIT LICIN TANPA JERAGAT
  • Hilangkan jeragat dengan menyediakan beras dan rendamkan selama 1 jam. Toskan dan tumbuk bersama kunyit hidup sehingga lumat. Perahkan limau nipis dan putih telur. Gaulkan sehingga sebati dan sapukan seperti masker. Bila kering,bilas dengan air suam. Amalkan setiap hari sehingga mendapat keputusan yang anda nak.
Okay, 3 petua di atas moga memberi manfaat kepada korang k.. Ops! PROMOSI ESP masih berlangsung.. Esok last day! 31 oktober 2014.

Kalau nak try,meh order sebelum terlambat!


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu





Shaklee Bachok : Betul ke setahun hanya 2 kali beli Vitamin C?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 


Ehhhhh.. betulke setahun hanya 2 kali beli Vitamin C? Macam tipu jee..macam poyo jeee....

Betul.. Sebab SR Vitamin C ada 180 tablet. Kalau ambik sebiji sehari,ianya jimat sehingga 6 bulan. So,kira-kira setahun hanya 2 kali beli Vitamin C nih..memang jimat berganda lah kan? Dahla harga murah,jimat pulak tu..

Tapi bagi sesiapa yang belum try lagi memang rugi.. Nira paling suka buat masker. Bila bangun pagi,nak basuh tu..kulit memang lembut dan licin je. Kalau tak caya,beli dan try sendiri!...hehehee..

Baca sini untuk lebih lanjut mengenai SR Vitamin C.. Pendek kata,memang tak rugi sesiapa yang consume Vitamin C nih.. 

Petang-petang ni kita layan gambar mengenai Vitamin C ya!





Jika berminat nak try,boleh contact nira ya..:))




♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Khasiat dan kebaikan Herb-Lax untuk usus

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Herb Lax merupakan supplemen yang berasaskan 9 herba semulajadi yang diproses melalui kombinasi sains perubatan tradisional dan teknologi barat. Setiap herba mempunyai yang tersendiri yang membantu menggalakkan lagi tindakan pembersihan usus.
Khasiatnya meliputi keseluruhan sistem penghadaman ,pencernaan dan usus kita.


KHASIAT HERB-LAX
•• membantu mengurangkan masalah sembelit.
•• membersihkan najis yang tersekat.
•• membantu mengempiskan perut.
•• merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut.
•• membantu mengembalikan semulaproses semulajadi pembersihan usus.
•• membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau dicampurkan dengan air dan dijadikan minuman herba.

So bagi yang nak kempiskan perut,meh try herb lax.. harga mampu milik!!

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Wednesday, 29 October 2014

Shaklee Bachok : Atasi Resdung dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 




Resdung adalah satu masalah lazim di seluruh dunia. Jika kita membuat ujian 8/10 daripadanya menghidap masalah resdung ringan yang tidak perlu di rawat.

Di Malaysia,dianggarkan 60% hingga 65% penduduk mengalami masalah resdung. Daripada jumlah ni,50% daripadanya mendapatkan rawatan selebihnya di biarkan begitu kerana menganggap masalah ini perkara biasa dan tidak perlu mendapatkan rawatan.

Resdung adalah radangan yang berada di lapisan membran meliputi dinding ruangan sinus. Punca keradangan sinus disebabkan jangkitan kuman atau virus,alergi,atau masalah sistem imun badan seseorang. 

Pesakit resdung menjadi lebih sensitif kepada habuk,bulu-bulu,perubahan cuaca (terutama sejuk) pencemaran alam sekitar dan jangkitan kuman atau virus. Penghidap resdung kebiasaanya sering mengalami gejala selsema seperti hidung tersumbat,rasa sakit pada pipi,sekitar mata dan kepala. Keadaan ini biasanya berlaku pada waktu pagi.

Apa yang dicadangkan dengan Vitamin Shaklee?

B-Complex with asid folic
  • memelihara selaput lendir agar sentiasa sihat.
  • membantu penghasilan antibodi badan.
  • bertindak sebagai anti-stres.
Vitamin C
  • meningkatkan antibodi.
  • percepatkan pertumbuhan tisu.
  • antioksida yang unggul.
Alfafa Complex
  • mengurangkan tahap keradangan daripada alergi,gegata dan resdung.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu



Shaklee Bachok : Vitamin Untuk Penyakit Gout

Assalamualaikum dan Salam Sayang 


GOUT merupakan penyakit sendi berpunca daripada asid urik berlebihan yang berkumpul di dalam badan. Asid urik adalah bahan buangan terhasil semasa proses penghadaman sejenis protein dinamakan purin. Apabila asid urik berlebihan dan berkumpul pada sendi,ia akan menyebabkan gaout,batu karang,serta kegagalan buah pinggang.

Shaklee juga ada menyediakan SET GOUT untuk mereka yang memerlukannya. Dalam set ni terdiri daripada Alfafa Complex,Performance Drink dan juga Omega Guard.

Fungsi-fungsi set gout adalah :

Alfafa Complex - merupakan detoks semulajadi yang bertugas menyingkir toksik dari badan. Pengamal Alfafa perlu mengambil air 3-4 litre bagi melancarkan proses detoks.


Performance Drink - memlihara atau menyeimbangkan kandungan air dalam badan supaya badan tidak mengalami dehidrasi. Pesakit gout perlu menyingkirkan asid urik dengan lebih kerap kencing. Air yang cukup penting bagi melancarkan proses pembuangan asid urik. Performance drink berfungsi menggantikan air yang hilang dan membantu memelihara tahap air dalam badan pesakit tersebut.


Omega Guard - membantu mengelakkan keradangan sendi dan mengurangkan kesakitan.



Kebiasaannya pesakit gout di alami oleh golongan lelaki dalam lingkungan 30 tahun hingga 60 tahun. Tetapi kaum wanita juga tidak terkecuali (sebelum menopous) jarang terkena penyakit ini.

Makanan yang perlu di hindari adalah seperti organ dalaman (hati,paru,ginjal dan otak),ikan bilis,ikan kembung serta ikan sardin,daging yang cincang,Ekstrak daging,ragi,kiub rebusan daging dan makanan bercengkeram seperti ketam,udang dan kerang.

Jika anda atau sesiapa yang terkena penyakit ni,boleh rawat semulajadi dengan vitamin shaklee. InsyaAllah ianya boleh membantu dengan izinNya.



♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋




Jika nak cuba boleh hubungi saya melalui cara di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016