Sunday, 21 September 2014

Shaklee Bachok : Latar Belakang Syarikat

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Lama dah tak hapdet blog ni. Nasib belum bersawang..kalau bersawang,jenuh jugak nak kena clearkan. Hehehee. Bukan apa,broadband kena ban,tu tak hapdet.. lepas bayar barulah boleh guna.

Entri kali ni nira nak kenalkan latar belakang syarikat shaklee kepada korang. Mana tahu ada yang tak berapa kenal lagi kan. So,untuk memudahkan korang faham,nira akan share seringkas mungkin dan serba sedikit dalam entri nih.

Latar Belakang Syarikat.

  • Shaklee peneraju dalam supplemen nutrisi dan industri MLM.
  • Shaklee bukti kejayaan dalam perniagaan MLM lebih daripada 57 tahun. Lama ke tak lama bagi korang?? jawab sendiri.. hikhikhik.
  • Shaklee telah ditubuhkan pada 1956. Agaknya masa tu korang dah ada ke belum yek? Nira memang lah takde lagi,sebab nira dilahirkan pada tahun 1990.(mesti korang akan kira umur nira berapa kannn??kannnn??)
** ghupe pejabat Shaklee zaman duluuuuuu **

** ni pulak ghupe sekarang.. yang mana ramai SID telah pergi pada bulan ogos yang lepas. Fuh! confirm bestkan dorang.. takpe-takpeeee,nira akan sampai jugak kat sini,suatu hari nanti..insyaAllah **

  • Dr. Forrest C. Shaklee mengasaskan Shaklee berlandaskan Living in Harmony With Nature (Hidup secara Alami) dan Prinsip Utama yang bertanggungjawab dalam mencipta produk yang boleh meningkatkan kesihatan manusia.
  • Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee telah mencipta multi-vitamin (Vitalized Minerals) no 1 di dunia. Kalau korang perasan, Dr. Forrest menciptakan produk dulu sebelum syarikat di tubuhkan. Ni bermaksud dia cipta produk dan makan untuk diri sendiri dulu. Bila betul-betul yakin dan berkesan barulah dia tubuhkan pejabat. Dan nama produk di atas sekarang ni adalah Vita-Lea. Kira-kira umur Vita-Lea sekarang 89 tahun. Ada ke produk yang umur macam ni??
  • Shaklee telah melaburkan USD 300 Juta (RM1 Billion) untuk ujikaji,penyelidikan dan pembangunan.
  • Lebih 100,000 ujian kualiti tahunan.
  • Lebih 350 ujian pada setiap bahan baru untuk menyaring bahan bahaya. (tapi ada gak yang cakap Shaklee bahaya.. Sedangkan kami buat yang terbaik untuk diri anda). *__________*
So,bagi korang yang masih ragu-ragu dengan Syarikat Shaklee..semoga entri ni memberi serba sedikit manfaat kepada korang ya. Kepala blur-blur sotong masa hapdet entri ni. Harapa korang faham lah ye..kalau tak faham..sila buat-buat korang faham.. hehehee.

Kalau ada yang nak order produk shaklee ataupun nak jana pendapatan 4-6 angka sebulan bersama shaklee boleh contact nira seperti di bawah ya!


Nira Nazri (ID 1078451)



Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


Post a Comment