Monday, 15 September 2014

Rugi beli produk Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kenapa rugi beli produk Shaklee?? Kenapa? Why? 



Rugi sebabbbbbbb ianya tahan lama. Eh tu pun bagitahu rugi ke? Bukan untung? Poning bila makyong meroyan..kihkihkih.. Rugi la bagi SID,untung buat korang! Tapi korang kena ingat bukan semua produk tahan lama tauuu..hanya sesetengah sahaja.. Sebagai contoh Sustained Release Vita-C Plus,sebotol tahan 4-6 bulan dan bergantung bagaimana korang mengambilnya. So,bila tambah,tolak,bahagi dan darab korang hanya perlu beli 2 botol je untuk setahun. So,bagi korang rugi ke tak? Mahu nak kata rugi..boleh jimat duit tuuuuu..

Kedua..TERsangat RUGI kalau korang beli tetapi tidak makan. Yela,bukan semua orang sangat-sangat-sangat berdisiplin untuk mengambil Vitamin. Time ingat korang makan,time tak ingat korang tak makan. Hurmmm, kalau beli tak nak makan baik tak payah. Buat membazir jer. Lagi satu,kalau korang tak berdisplin bagaimana nak rasai kesannya dan nak tahu produk shaklee ni okay ke tak okay ngan badan korang. Bila tak okay mula la cakap produk shaklee tak bagus. Padahal korang tu yang tak berdisplin.

Yang ketiga,rugi kalau korang dah join ahli shaklee dan tak beli vitamin. Sebab bila dah jadi ahli,duit korang akan jimat sebanyak 20-25%. So,korang kena ambik peluang ni untuk membeli vitamin serta bila dah rasai kesannya korang boleh share kepada ahli keluarga,sahabat handai,jiran tetangga atau sesiapa sahaja. Mana tahu ada yang nak order ngan korang. Silap-silap tiap bulan boleh makan vitamin FREE! Siapa tak nak benda free kan?? Mak buyung pun nak!

So,bagi korang..agak-agaknya rugi ke beli produk shaklee??
Hurmmm,jawab sendiri okay!

Seperti biasa,kalau ada yang nak order boleh hubungi mak buyung seperti di bawah.

Nira Nazri (ID 1078451)



Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Post a Comment