Saturday, 23 August 2014

Shaklee Effect : GLA COMPLEX membantu menstabilkan period saya. Mengandung kali kedua.

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Pertengahan bulan 3,nira perasan yang haid datang lambat. Dalam hati memang berdoa agar diberikan lagi rezeki oleh Allah S.W.T (anak). Ujian pertama yang nira buat ketika lambat period 7 hari,namun keputusan menghampakan. Tapi,nira tak putus asa..masih berharap agar diri ni hamil lagi. Manakala ujian kedua juga keputusan menghampakan..masa tu dalam hati memang cakap " okayla,dah taknak test".. bunyik macam merajuk je kannn? hehhee..sebenarnya bukan merajuk tetapi redha. Hari ke 25,nira cek lagi,yela sebab tengah ambil gla complex shaklee,so kalau pregnant tak boleh nak ambik dah. Begitu juga kalau waktu subur kena stop dulu dan teruskan bila ujian kehamilan di buat. 

Lepas COD produk shaklee,singgah rumah jiran amik ujian kehamilan. Eh,apasal pergi ambik kat umah orang? takdak duit nak beli ke?Bukan masalah ada duit ke tak,tapi jiran nira beli dan tak guna. So,dia memang dah pesan awal-awal kalau nak guna ujian kehamilan,takyah beli,guna je yang dia ada. Nak bagi kat anak pun,anak dia belum kahwin lagi. So,kenapa nak tolak rezeki kan? Rezeki datang dalam pelbagai bentuk tau.. ^________^. Lepas amik ujian kehamilan tu,terus balik rumah dan cek. Masa tengah tunggu result memang beroda sangat-sangat agar hamil. Setelah beberapa saat,keputusan pun keluar....... jenggggg..jengggggg..jennnggggg....

Alhamdulillahhhhh! Syukur Ya Allah... keputusan kehamilan menunjukkan aku POSITIF. Masa tu memang gembira sangat,badan rasa menggigil je.. chewah,macamlah hamil anak pertama.. hehehehe..
Berita gembira ni,orang pertama yang nira bagitahu tentulah suami kan..sebab dia pun teruja nak tambah baby. Kemudian nira share dengan ahli keluarga dan ahli keluarga shaklee nira. Happy you!

Alhamdulillah,berkat doa, dan usaha yang dilakukan..Allah beri lagi rezeki anak kepada kami suami isteri.

Umi doakan abang naufal dan baby menjadi anak yang soleh,faham tentang agama islam,berbakti kepada orang tua serta berjaya dunia dan akhirat.

**22 minggu sudah**



Jika anda berminat dengan sebarang produk shaklee,boleh hubungi nira. Jadual pemakanan dan tips ekluksif akan diberikan dengan setiap pembelian daripada nira.

#shakleeeffectoog bersama blog http://www.anakkuwiraku.com/


Nira Nazri (ID 1078451)

 
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016