Saturday, 30 August 2014

Sharing : SEGERAKAN 5 PERKARA

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

SEGERAKAN 5 PERKARA

NABI MUHAMMAD S.AW bersabda dengan maksud :
Tergopoh-gopoh itu pembawaan dari syaitan,kecuali dalam lima perkara:

  1. MENGAHWINKAN ANAK PERAWAN jika telah sampai waktunya.
  2. MEMBAYAR HUTANG jika sudah sampai janjinya.
  3. MENGURUS JENAZAH bila datang ajalnya.
  4. MENGHORMATI TETAMU apabila mereka datang bertandang.
  5. BERTAUBAT setelah mengerjakan dosa.

shaklee bachok




Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee,jangan lupa untuk hubungi nira :


Nira Nazri (ID 1078451)


Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Friday, 29 August 2014

Vivix Shaklee Membantu Merawat Penyakit Kencing Manis

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Vivix Shaklee satu-satunya supplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix shaklee sangat bagus untuk merawat penyakit tiga serangkai iaitu penyakit kencing manis,darah tinggi dan juga penyakit jantung. Jika anda mahupun ahli keluarga yang lain menghadapi penyakit tiga serangkai ini,anda boleh mencuba vivix. InsyaAllah ianya boleh membantu. Entri kali ni,nira nak share bagaimana vivix boleh membantu merawat penyakit kencing manis.

Berikut ialah beberapa tindakan vivix dalam membantu pesakit kencing manis :

  • Vivix membantu membaikpulih sel-sel dalam badan yang telah rosak. Boleh di anggarkan setiap hari sejuta serangan berlaku merosakkan DNA manusia. Disebabkan Vivix satu-satunya supplemen yang mampu menembusi DNA manusia,jadi Vivix bertindak membaiki dan melindungi sel-sel DNA manusia dengan efisien.
  • Vivix membantu melambatkan kerosakan sel dalam badan manusia.
  • Vivix juga membantu melambatkan penuaan sel,dan merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia.
  • Ramuan vivix meningkatkan pembentukan mitokondria,dan seterusnya menggalakkan peningkatan tenaga di dalam sel.
shaklee bachok








Nira Nazri (ID 1078451)



Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Shaklee Effect : Testimoni Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Alhamdulillah. Ramai cust berpuas hati dengan vitamin E Shaklee. Yang menghadapi masalah jeragat, jerawat boleh cuba. InsyaAllah boleh membantu. 
1 botol jimat sehingga 4 bulan. 

Mengurangkan tekanan darah. 
Menghalang platelet darah melekat keep dinding arteri.
Mwnghalang anemia hemolitik.
Membantu meningkatkan kiraan sperma.
Membantu melambatkan penuaan.
Mwmulihkan tekstur dan tona kulit.
Membantu melawan kanser.
Melambatkan pertumbuhan tumor.
Memperbaiki masalah oksidasi (katarak dan masalah penglihatan).
Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga.
Meningkatkan keanjalan salur darah.
Mengurangkan kesan parut. 


shaklee bachok


Nira Nazri (ID 1078451)



Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Wednesday, 27 August 2014

Petua agar sentiasa cantik

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Dah lunch ke belum?  Harini kakak buat laksa penang. Ohhh feveret kita la tu. Memang sedapp!eh kenapa makan yang kakak masak? Kau tak pandai masak ke? Bukannn, sebenarnya nira kerja dengan kakak, so lunch dia sediakan. Untung takk kerja ngan Kakak?save duit makan makyong.^……………^
 Makan laksa seharian pun takpe. Hikhik. Tapi makyong tak boleh makan banyak sangat, tak berapa elok.

Harini nira nak share petua untuk sentiasa cantik. . Haaaa, bila dengar cantik confirm semua tersengihhhh. Bagi yang dah bersuami tentulah nak kelihatan sentiasa cantik di hadapan suami kan?okayla, tentu korang dah tak sabar nak tahu petuanya kan?
Baiklah, sebelum melencong ke tempat lain, meh nira sharekan apa petuanya..

Petuanya, selepas solat isyak sediakan segelas air.
√baca surah alfatihah 1 kali.
√baca ayat kursi 1 kali.
√baca surah al -waqiah ayat 35-38 (7kali).

Kemudian hembuskan didalam air tadi dan minum..Amalkan setiap malam selepas isyak.



Selain supplemen kecantikan nira juga amalkan petua ni. heeehe..


Nira Nazri (ID 1078451)


Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu



Tuesday, 26 August 2014

5 amalan ketika hamil kurangkan jaundis pada bayi baru lahir

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Entri kali ni nira nak share pasal kehamilan. Rata-rata sejurus anak di lahirkan,kita biasa dengar yang anak itu akan mengalami sakit kuning atau nama femesnya jaundis. Tidak terkecuali juga dengan nira. Masa melahirkan anak sulung,jaundis yang terkena pada anak nira tinggi. Dalam bacaan 2++. Seperti biasala,bila anak terkena jaundis,kakak misi yang comel akan suruh kita pergi klinik untuk ambik darah. Bagi ibu muda ofkoslah menuruti..yela,ni pun untuk keselamatana anak kita jugak. Namun,mendengar raungan anak buat hati kita sebagai ibu sebak. Sakit tu,tangan kecil dan comel kena cucuk jarum.. sobb..sobb..

Amalan ni nira kongsikan hasil pembacaan dan info yang nira dapat dalam majalah Pa & Ma. Semoga ianya bermanfaat buat kita semua dan berharap kita dapat kurangkan jaundis kepada anak-anak yang bakal dilahirkan. ^________^

5 amalan ketika hamil bagi mengurangkan jaundis kepada baby.

  1. Jaga kesihatan semasa ibu mengandung,terutamanya di trimester ketiga (27-40 minggu). Ibu hamil haruslah dapatkan rehat mencukupi,mengamalkan pemakanan yang baik serta mengambil pil yang diberikan oleh doktor. (nira ambil supplemen daripada shaklee).
  2. Elakkan penggunaan ubat untuk bersalin. Cuba bersalin secara semulajadi. Juga ibu hamil harus berbincang dengan doktor berkenaan penggunaan ubat untuk bersalin.
  3. Harus bersedia secara fizikal dan mental semasa hamil untuk menyusukan bayi sejurus dia dilahirkan. Jaundis akan berkurangan jika bayi kerap menyusu dan membuang najis serta urin. 
  4. Minum air kelapa asli tanpa bahan campuran yang lain semasa hamil. Air kelapa di katakan boleh membuang toksin di dalam badan.
  5. Kurangkan pengambilan halia di penghujung usia kehamilan dan selepas bersalin. Halia merupakan sejenis herba yang boleh meningkatkab paras jaundis.
baby


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee,jangan lupa untuk hubungi nira :


Nira Nazri (ID 1078451)

 
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Monday, 25 August 2014

Shaklee Effect : Bersyukur dengan rezeki dariMU

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Tanggal 13 mei 2012,lahirlah seorang putera dalam keluarga kami. Putera sulung tu nira namakan Adam Naufal yang bermaksud Adam (Nama Nabi), manakala Naufal (teladan). Setiap pasanganga yang telah berkahwin sangat menginginkan cahaya mata., Termasuk kami berdua. Selalu juga berdoa agar kami dapat rezeki anak awal-awal. Alhamdulillah,Allah telah makbulkan doa kami berdua. Syukur Ya Rabbb..

Bila dikenang kembali,memang sangat menduga ketika mengandungkan Adam Naufal,sebab bermula 10 minggu macam tu,nira dah alami kehamilan yang teruk. Muntah dari pagi sampai ke malam. Kadang hingga pukul 2 pagi. Sehinggakan nira terpaksa mengambil suntikan bagi menghentikan muntah yang teruk. Makan ubat memang dah tak jalan. Doktor pun cakap alahan nira teruk dan terpaksa mengambil cuti tanpa gaji selama sebulan. Alahan ni seingat nira berhenti ketika kandungan mencecah 5 bulan ke atas.. Memang masa tu dah perit dan cakap kat suami..lepas ni dah tak nak mengandung.. hheheheee.. 

Di pendekkan cerita,selepas melahirkan Adam Naufal,checkup baby berusia sebulan,misi cadangkan nira mengambil pil perancang keluarga. Yela,nira terpaksa menjarakkan umur anak sebab nira lahirkan anak sulung secara pembedahan. Mula-mula nira di beri pil perancang keluarga jenis noriday. Masa tu period ok,cantik,dan teratur.. takde masalah. Tetapi selepas anak berusia 6 bulan,misi tukar pulak jenis regividon..

Selepas beberapa bulan mengambil pil perancang keluarga jenis regividon,kitaran haid nira mula tidak teratur. Kadang sebulan tu akan datang haid 3-4 kali. Sangat stresss tauuuu! Mana taknya,nak ganti puasa tak boleh! Bila mandi wajib,alih-alih ada lagi periodnya.. tunggu pulak kering... bila kering mandi wajib pulak..tgk,uikssss masih ada lagi.. ohhhhhhh,stresss! Benda ni bermula Naufal berumur 6 bulan dan berlarutan sehingga Naufal berumur 1 tahun 3 bulan. 

Nira ceritakan pasal kitaran haid tidak teratur ni kepada upline (Sue Aziz),dia mencadangkan kepada nira untuk mengambil gla complex shaklee,tanpa berlengah nira terus order dengan beliau. Nira akan telan sebelum masuk tidur. Rasanya tidak habis sebotol,kitaran haid nira mula teratur. Alhamdulilah kerana dengan izinNYA,produk ni serasi dengan badan nira.

Memandangkan Naufal dah nak menginjak usia 2 tahun dan kami juga inginkan cahaya mata,nira buat keputusan untuk berhenti mengambil pil pernacang keluarga ni. Dengan rasminya bulan 11 2013 nira berhenti. chewaaaahhhh! Tapi,masa tu ada la suara-suara sumbang mengatakan "nira tak subur","taknak tambah anak".. amboiiii,sedap je mulut mak jemahhhh kan cakap kat kita macam tu.. kalau boleh nak ganyang je ngan cili padi.. (garang takkk nira??heeeee)

Selain daripada gla complex,nira ambik juga esp shaklee. Memang best minum esp nih. Mula-mula takut jugak nak ambik,bukan takut apa,takut tak boleh telan je. Tapi,setelah ambik,nira variasikan cara bancuhan. Memang best! rugi tau kalau siapa tak cuba lagi.. hehehee..

Pertengahan bulan 3,nira perasan yang haid datang lambat. Dalam hati memang berdoa agar diberikan lagi rezeki oleh Allah S.W.T (anak). Selepas ujian kehamilan di buat,keputusannya POSITIF! Yipiiiii,rasa nak lompat bintang je depan MIL dan anak..hikhik.. Alhamdulillah Ya Allah..

shaklee bachok


Sekarang nira teruskan produk shaklee (kehamilan)yang lain. Harapan agar kesihatan diri nira dan anak yang bakal dilahirkan sihat walaffiat. Amin..

Jika anda mempunyai sebarang persoalan mengenai keahlian mahupun produk shaklee,boleh hubungi nira seperti di bawah :

Nira Nazri (ID 1078451)

 
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Saturday, 23 August 2014

Shaklee Effect : GLA COMPLEX membantu menstabilkan period saya. Mengandung kali kedua.

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Pertengahan bulan 3,nira perasan yang haid datang lambat. Dalam hati memang berdoa agar diberikan lagi rezeki oleh Allah S.W.T (anak). Ujian pertama yang nira buat ketika lambat period 7 hari,namun keputusan menghampakan. Tapi,nira tak putus asa..masih berharap agar diri ni hamil lagi. Manakala ujian kedua juga keputusan menghampakan..masa tu dalam hati memang cakap " okayla,dah taknak test".. bunyik macam merajuk je kannn? hehhee..sebenarnya bukan merajuk tetapi redha. Hari ke 25,nira cek lagi,yela sebab tengah ambil gla complex shaklee,so kalau pregnant tak boleh nak ambik dah. Begitu juga kalau waktu subur kena stop dulu dan teruskan bila ujian kehamilan di buat. 

Lepas COD produk shaklee,singgah rumah jiran amik ujian kehamilan. Eh,apasal pergi ambik kat umah orang? takdak duit nak beli ke?Bukan masalah ada duit ke tak,tapi jiran nira beli dan tak guna. So,dia memang dah pesan awal-awal kalau nak guna ujian kehamilan,takyah beli,guna je yang dia ada. Nak bagi kat anak pun,anak dia belum kahwin lagi. So,kenapa nak tolak rezeki kan? Rezeki datang dalam pelbagai bentuk tau.. ^________^. Lepas amik ujian kehamilan tu,terus balik rumah dan cek. Masa tengah tunggu result memang beroda sangat-sangat agar hamil. Setelah beberapa saat,keputusan pun keluar....... jenggggg..jengggggg..jennnggggg....

Alhamdulillahhhhh! Syukur Ya Allah... keputusan kehamilan menunjukkan aku POSITIF. Masa tu memang gembira sangat,badan rasa menggigil je.. chewah,macamlah hamil anak pertama.. hehehehe..
Berita gembira ni,orang pertama yang nira bagitahu tentulah suami kan..sebab dia pun teruja nak tambah baby. Kemudian nira share dengan ahli keluarga dan ahli keluarga shaklee nira. Happy you!

Alhamdulillah,berkat doa, dan usaha yang dilakukan..Allah beri lagi rezeki anak kepada kami suami isteri.

Umi doakan abang naufal dan baby menjadi anak yang soleh,faham tentang agama islam,berbakti kepada orang tua serta berjaya dunia dan akhirat.

**22 minggu sudah**



Jika anda berminat dengan sebarang produk shaklee,boleh hubungi nira. Jadual pemakanan dan tips ekluksif akan diberikan dengan setiap pembelian daripada nira.

#shakleeeffectoog bersama blog http://www.anakkuwiraku.com/


Nira Nazri (ID 1078451)

 
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Kesan Suntikan Penahan Sakit kepada Kitaran Haid

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Ramai anak dara di luar sana yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak normal. Tidak kurang juga mereka akan mengalami senggugut yang teruk setiap kali datang bulan. Keadaan ini tidak boleh di biarkan kerana boleh mendatangkan bahay kepada diri sendiri.

Di sini Nira nak kongsikan pengalaman seorang kawan yang mengalami senggugut yang teruk,di mana hampir menyebabkan dia pitam dan memandu dalam keadaan yang separuh sedar. eadaan ini tidak boleh di biarkan tetapi harus mencari jalan penyelesaiannya.

Tidak di nafikan mereka lebih gemar mengambil panadol apabila senggugut yang teruk. Bagi mereka,apabila telan 2 bijik panadol dan rehat sebentar,sakit yang di alami akan hilang..Siriesly,panadol bukanlah sesuatu yang baik untuk di amalkan. Tidak kurang juga di mana sesetengah daripada mereka yang mengambil suntikan untuk meredakan kesakitan yang di alami mereka saban bulan.

Kesan suntikan yang di ambil oleh salah seorang customer Nira,di mana dia pernah tidak datang haid selama 6 bulan.



Nira sarankan kepada anak dara atau mak dara di luar sana yang mengalami masalah haid yang tidak teratur,senggugut ataupun haid yang datang tanpa henti berbulan lamanya,ambil supplement GLA COMPLEX SHAKLEE bagi menangani masalah yang di hadapi. Rawatlah secara semulajadi,selamat dan halal.

Jika anda berminat dengan produk ini boleh hubungi Nira ya!


Nira Nazri (ID 1078451)


Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Tuesday, 19 August 2014

Testimoni Vita C-Plus Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Jemput baca testimoni cust Nira hasil pengambilan Vit C Plus. 

vitamin c plus


Kebaikannya: 
☆Merangsang pembentukan kolagen. 
☆Memperbaiki simpton pendarahan seperti gusi berdarah, lebam. 
☆Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman. 
☆Membantu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah. ☆Membantu meningkatkan sistem imun.
☆Membantu memperbaiki masalah insomnia, stress.
☆Membantu mengurangkan simpton flu dan selsema.
☆Membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan.
☆Merangsang pengeluaran T-Cells untuk membantu melawan kanser.
☆Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik.


Sebotol ni tahan sehingga 4-6 bulan tau. Bergantung kepada cara pengambilannya. So,memang jimat duit dan jimat penggunaannya! 
Jika anda ingin mencubanya,jangan segan silu untuk hubungi nira ye..

Nira Nazri (ID 1078451)

Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Monday, 18 August 2014

Tonik Ajaib Untuk Kesihatan Jantung

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Tonik ajaib.. sirap merah.. macam-macam panggilan yang diberikan kepada Vivix Shaklee.  Kesan yang sangat hebat dengan izinNYA. InsyaAllah.

Sepintas lalu kebaikan Tonik Ajaib Shaklee..

🌷Menggalakkan penuaan yang sihat.
🌷Membantu mengelakkan kanser.
🌷Mengurangkan risiko sakit jantung.
🌷Mengurangkan komplikasi kencing manis.
🌷Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi.
🌷Bantu mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk.
🌷Menggalakkan kehilangan berat badan.
🌷Meningkatkan sistem imun.
🌷Menyokong kesihatan mata.
🌷Menggalakkan kesihatan keseluruhan.

Nira share testimoni Vivix Shaklee kepada anda..

shaklee bachok



Anda juga boleh hadiahkan kepada mereka yang tersayang Tonik Ajaib Shaklee. Jika berminat untuk mendapatkannya boleh hubungi :

Nira Nazri (ID 1078451)

Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu




Bagaimana Untuk Mengatasi Badan Lemah serta Lesu?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 



Badan lemah, letih dan lesu adalah perkara yang normal terutama apabila kita menjalani hari yang panjang dengan kerja yang banyak. Kelesuan yang biasa boleh diatasi dengan meminum air suam dan berehat, misalnya tidur. Namun, bagaimana untuk menghadapi badan lemah dan lesu yang masih tidak hilang-hilang meskipun sudah tidur dan berehat?
Sebelum itu kita lihat dulu apakah penyebab badan lemah dan lesu:
  • Pemakanan yang tidak sihat
  • Tekanan dan stress
  • Kegemukan
  • Pekerjaan yang memenatkan
  • Insomnia
  • Darah rendah/anemia
  • Perokok tegar
  • Mengambil kafein secara berlebihan
  • Pengambilan makanan segera dan makanan rapu yang berlebihan
  • Tidak melakukan senaman
  • Pengambilan ubat-ubatan
  • Kekurangan air
  • Kehamilan
Sekiranya penyebab kelesuan ialah bukan sebab-sebab kesihatan atau pengambilan ubat-ubatan, faktor penyebab ialah kemungkinan besar kekurangan nutrisi. Maklum sajalah, tidak semua antara kita yang makan untuk sihat, kebanyakan kita makan untuk sedap atau sekadar makan untuk hidup.

Vitamin Untuk Badan Lemah serta Lesu

Vitamin A
Melindungi tubuh dari serangan virus dan bakteria yang menyebabkan jangkitan minor yang mungkin mengakibatkan kelesuan. Vitamin A menjaga membran dan mengawalnya dari diserang oleh patogen2 yang boleh menyebabkan badan kita jadi lemah dan lesu.
Vitamin A juga berguna untuk imuniti.

Vitamin B Complex
Vitamin B complex adalah vitamin yang paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan. Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan kepada badan, dari segi kesihatan fizikal dan juga mental. Vitamin B complex mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak.

Vitamin C
Menguatkan imuniti tubuh dan menghalang jangkitan. Ia menghindarkan tubuh daripada kelesuan yang diakibatkan oleh tindakan virus dan bakteria terhadap sel tubuh.

Vitamin D
Vitamin D berkaitan dengan mood dan tahap tenaga. Kerana itu bagi penduduk di negara sejuk, mereka cenderung menghidapi sindrom SAD (seasonal affective disorder) ketika musim sejuk kerana kurang mendapat cahaya mtahari (sumber semulajadi vitamin D).

Vitamin E
Selain antioksidan yang hebat, vitamin E juga penting untuk mengatasi kesan psikologi semasa haid, menopause, termasuk kesan kelesuan dan lemah badan.

Apakah Vitamin Shaklee yang boleh anda ambil untuk mengatasi masalah ini?

** VITALEA

** B-COMPLEX

** VITA C-PLUS

** ESP

** PERFORMANCE DRINK

Nira Nazri (ID 1078451)

Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016