Thursday, 19 June 2014

Testimoni Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang ♡ 

Nira faham perasaan seorang perempuan yang sudah berkahwin tetapi belum dikurniakan cahaya mata. Nira  juga pernah merasai bila ada yang tanya,"Nira taknak tambah ke? Dah boleh tambah sebab Naufal dah besar. Sebenarnya bukan nira takde anak,tapi baru sorang.Tapi bila ada yang tanya,serta merta Nira jadi sebak. entah kenapa.  Yela,tak boleh nak cepat2 sebab masa lahirkan Naufal,Nira czer. Memang kena jarakkan lah. Melainkan jika Nira ni beranak normal. Setahun 2 orang pun takpe kannn? Hehehehehe



Sebelum tu,jom kita baca testimoni yang Nira ambil daripada group secret kami.

Shaklee bachok

Tiada kata2 yang boleh diucapkan melainkan bersyukur kepadaNYA. Semua yang berlaku mengikut kehendakNYA. Kita sebagai hamba perlu berusaha dan tidak berputus asa. Dia lebih tahu bila masa yang sesuai untuk diberikan kepada kita. Serahkan semua kepadaNYA. InsyaAllah semua baik-baik belaka.

Kita lihat bagaima Set Kesuburan Shaklee boleh membantu anda hamil :

Set Kesuburan Shaklee untuk wanita mengandungi Vitalea, B-complex, Vitamin C , GLA Complex & ESP manakala untuk lelaki terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc Complex dan Vitamin E..
  • Multivitamin dan Multimineral (Vitalea) - Vitalea mengandungi 28 jenis multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita. Masalah kesuburan boleh berpunca dari kekurangan nutrient dalam badan. Almaklumlah, kita tak tahu badan kekurangan vitamin apa, jadi fungsi Vitalea adalah untuk memenuhi ruang-ruang kosong tersebut.
  • Vitamin B Complex - Penting bagi yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi Acid Folic yang sangat diperlukan pada awal kehamilan. Vitamin B12 yang terdapat dalam Bcomplex ini juga membantu memperbanyakkan sperma dan Vitamin B6 dapat meningkatkan kesuburan wanita. Jenis Vitamin B yang lain juga penting untuk proses penyatuan sperma dan ovum (conception)
  • Vitamin C - Bagi Lelaki, Vitamin C membantu mencegah penggumpalan sperma untuk menjadikannya lebih bergerak aktif (sesuai untuk perokok). Bagi wanita, ia membantu mengawal keseimbangan hormon, menguatkan sistem imunisasi dan meningkatkan kesuburan. Apa yang uniknya, Sustained release Vitamin C Shaklee akan melepaskan vitamin C secara perlahan-lahan dan akan bertahan lebih lama di dalam badan.
  • Zinc - Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosteron (hormon lelaki) dan meningkatkan bilangan Sperma. Kekurangan Zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.
  • GLA Complex - Suppliment wajib bagi wanita yang cuba untuk hamil. Ia mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan. Ia juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.
Vitamin yang memainkan peranan penting untuk kesuburan adalah
  • GLA Complex untuk wanita
  • Zink Complex untuk lelaki.
Bagaimana kedua-dua vitamin ini berfungsi?
  • GLA Complex membantu menghasilkan cecair "kesuburan" yang antara kebaikannya membantu menyediakan "ruang" untuk sperma terus hidup dalam tiup falopio sehingga 5 hari. 
  • Zinc pula membantu menguatkan sperma.
Tetapi yang diatas adalah full set. Kami juga menyediakan mengikut bajet anda. So,jika ada sebarang pertanyaan jangan segan2 hubungi kami ya! Kami sedia membantu anda.

Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016