Tuesday, 6 May 2014

Shaklee Bachok : Morning Sickness Yang Teruk

Morning sickness bukan sahaja boleh mengganggu keharmonian hidup seorang wanita hamil,tetapi juga boleh membahayakan kesihatan ibu dan anak yang dikandung. Punca yang tepat terhadap masalah ini belum dikenal pasti secara jelas,tetapi ia berkemungkinan disebabkan oleh kehadiran hormon-hormon  dirembeskan dalam kuantiti yang banyak diawal kehamilan.

Shaklee Bachok


Morning sickness yang teruk boleh menyebabkan wanita kehilangan bendalir tubuh yang banyak,dan kehilangan zat galian akan memberikan kesan kepada bayi sekiranya ia berlaku dalam jangka masa yang panjang. Bayi mungkin akan kehilangan berat badan,tidak membesar secara normol kerana kekurangan zat-zat penting yang diperlukan oleh tumbesaran bayi.

Sekiranya anda mengalami situasi ini,perkara utama yang perlu dilakukan adalah berjumpa dengan doktor. Hal ini untuk memastikan kesihatan anda dan anak dalam kandungan dalam keadaan baik.

Bagi mereka yang mengalami morning sickness yang kronik boleh ambil

  • Performance Drink
  • Peppermint Ginger-Plus Shaklee
Kebaikan Performance Drink

performance drink

  • Meningkatkan tenaga dan daya ketahanan badan : Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat. Menggantikan air yang hilang akibat muntah. Meningkatkan daya tahan otot.
  • Mengurang dehidrasi : Sesorang ibu yang hamil,perlu memastikan dirinya tidak dehidrasi. Ini kerana,air sangat penting dalam membantu hati dna ginjal membuang kumuhan daripada bahan si ibu dan bayi dalam kandungan.
Kebaikan Peppermint Ginger-Plus Shaklee


  • Ia tidak mengganggu bayi kerana ia diperbuat daripada bahan semulajadi dan mempunyai sijil KKM.Direka khas oleh pakar herba untuk mengurangkan morning sickness ibu hamil.
  • Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut.
  • Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh
♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋

0 comments: