Saturday, 17 May 2014

Shaklee Bachok : B-Complex dan Ostematrix vitamin untuk migrain

6 Punca migrain

  1. Keturunan
  2. Kekurangan zat
  3. Ketika PMS atau datang bulan
  4. Kesan MSG dalam makanan yang diambil
  5. Kesan ubat-ubatan
  6. Kesan kafein berlebihan
Pernah suatu ketika dahulu,saya melihat seorang kawan terkena migrain yang teruk ketika kelas tambahan pada waktu petang. Disebabkan migrainnya terlalu sakit dan tidak dapat menahannya,dia mengambil ubat penahan sakit yang melebihi dos. Beberapa jam selepas diambil dia mula tidak menyedarkan diri dan terpaksa pihak sekolah menghantarnya ke hospital. Pengambilan ubat-ubatan (senang kata ianya drugs) adalah sangat bahaya untuk kesihatan kita pada jangkamasa panjang.

Bagi customer saya,jika anda juga menghadapi masalah ini,bertukarlah kepada supplemen shaklee. Ianya selamat dan tidak berbahaya kerana supplemen shaklee adalah nutrien yang diekstrak daripada makanan.Cadangan Vitamin Untuk Migrain

B-Complex 

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti untuk mengurangkan kesakitan akibat migrain.

Selain itu B COMPLEX SHAKLEE yang lengkap dengan semua jenis vitamin B dan membantu mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi,strok dan lain-lain.

Ostematrix
  • Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi,malah ia membantu menetapkan ritma jantung.,menyelesaikan masalah insomia ,membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran,dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi otot dan saraf,serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolestrol dalam darah.
  • Magnesium pula penting untuk metabolisme kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang,salah satu punca yang boleh menyebabkan migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium dan terbukti berkesan membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium.Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh,dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.
Harga B-Complex Shaklee RM53.75 (120 tablets)
Harga Ostematrix Shaklee RM61.00 (120 tablets)

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu0 comments: