Thursday, 1 May 2014

Panduan memilih kolagen yang baik

Pasal kolagen lagi. hehehee.. entah apa yang rasuk asyik nak cerita pasal kolagen je hari ni. Ke bulan ni Promosi Collagen Powder. Jengggg..jenggggg.. sama-sama kita nantikannya ya!
Entri kali ni nira nak share panduan memilih kolagen yang baik. So,jemput baca ya.


  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan atau cecair berbanding kolagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimunkan serapan ke dalam tubuh.
  2. Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size membnatu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah paling optimun diserap oleh sel,maka setiap kolagen yang diambil sehingga 100% diserap dan memberi kesan yang lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan secara berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.
  5. Kolagen juga penting untuk kekal cantik tetapi pastikan ia ada kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi (bonus).
  6. Pastikan juga supplemen itu mempunyai eleman vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.
  7. Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit yang tegang.
  8. Yang paling penting,pastikan ia selamat dan tidak bertoksin.

Dah tahu panduan memilih kolagen yang baik kan? So,cek dulu sebelum anda membeli kolagen di pasaran. Kalau nak try SCP boleh cari nira ya. 


** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh
♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋
0 comments: