Monday, 19 May 2014

Kepentingan dan Manfaat Chewable Vita-C Plus

Shaklee memberikan dua pilihan Vitamin C kepada pelangggannya iaitu Sustained Release Vitamin C dan Chewable Vita-C Plus. Setiap jenis vitamin C ini mempunyai cara tindakannya yang tersendiri dan juga keistimewaanya ke atas tubuh badan pemakannya.

Kebiasaanya,orang salah anggap Vitamin C Chewable ini sesuai kepada kanak-kanak sahaja. Tanggapan ini salah sama sekali!Sebenarnya Vitamin C Chewable sesui untuk semua peringkat umur dan boleh diambil sedari umur setahun. Tetapi untuk kanak-kanak berumur setahun ada cara pengambilannya. Tidak sama seperti kanak-kanak berumur 5,6,7 tahun dan ke atas.

Cara makannya juga seperti gula-gula. Hanya kunyah atau keman dalam mulut. Tambah rasa sitrus yang sangat hebat! Kalau bagi kat kanak-kanak pasti tak cukup,akan diminta lagi dengan mamanya. heeee.Diperkaya dengan Bioflavonoids dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak boleh menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan,Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait rapat.

Kelebihannya boleh Klik Di Sini

Dengan mengunyah Vitamin C Chewable,air liur boleh memecahkan Vitamin C. Membolehkan ianya diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil. Malah,kajian menunjukkan pengambilan atau penguyahan Vitamin C setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih baik.Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: