Sunday, 11 May 2014

Kenapa Meal Shake amat baik dan sesuai untuk kanak-kanak?Kenapa Meal Shake amat baik dan sesuai untuk kanak-kanak?

1. Kanak-kanak tiada atau kurang selera untuk makan

Kebiasaannya yang menjadi masalah ibu dalam menyediakan makanan adalah anak-anak tiada atau kurang selera makan. Hal ini akan berlaku dalam kalangan budak-budak yang berumur 2 hingga 6 tahun. Walaupun makanan yang disediakan ditata rias dengan cantik,anak-anak masih enggan makan atau menjamahnya sedikit sahaja. Kemudian ditinggalkannya. Hal ini menandakan anak-anak kekurangan vitamin dan ia patut dipantau oleh ibu kerana jika berlarutan akan menjadi satu tabiat buat anak-anak.

2. Kanak-kanak gemar makan makanan segera atau makanan ringan

Apa yang ditakutkan oleh ibu ialah apabila anak-anak lebih gemar mengambil makanan segera atau makanan ringan. Sekarang,apa yang dapat diperhatikan anak-anak lebih suka makan KFC,McDonald,Marry Brown dan lain-lain makanan ringan yang sememangnya tidak seimbang. Ibu harus pantau pemakanan anak-anak dan harus memastikan pemakanan mereka mendapat makanan seimbang dalam diet harian. Perlu diingat Meal Shake Shaklee tidak menggantikan makanan seimbang tetapi lebih kepada melengkapi diet pemakanan seharian anak anda dan dapat mengembalikan selera anak anda kepada makanan harian yang lebih seimbang.

3. Kanak-kanak yang kerap atau mudah deman 

Kanak-kanak yang mengalami kekurangan zat mineral dan vitamin dalam badan dari perolehan makanan seharian akan mudah dijangkiti selsema dan dan deman panas. Dengan Meal Shake,segala yang diperlukan oleh anak-anak akan dibekalkan dalam segelas bancuhan setiap hari.

4. Kanak-kanak yang aktif bersukan atau bermain seharian

Meal Shake bukan hanya membantu dalam menambahkan selera anak-anak,tetapi turut membantu menjadikan anak anda sentiasa aktif dan tidak penat. Mereka memerlukan tenaga untuk terus aktif dalam melakukan aktiviti seharian. Apabila mereka aktif,segala pembelanjaran di dalam kelas anak-anak akan dapat fokus,tidak cepat mengantuk dan tidak cepat lapar. Jadikan Meal Shake sebagai minuman setiap pagi sebelum mereka ke sekolah.

5. Kanak-kanak yang mudah alami sembelit

Sangat menyedihakan apabila mendengar anak menangis apabila setiap kali ingin membuang air besar. Sudah pasti hati kita sayu mendengar,nak-nak anak yang dah boleh bercakap. Selain tangisan,akan kedengaran mereka cakap "sakit". Dalam Meal Shake Shaklee kaya dengan serat yang menggalakkan pergerakan usus dan menjadikan anak kecil lawas di bilik air.** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh
♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋

0 comments: