Thursday, 1 May 2014

Kelebihan Kolagen Shaklee

Secara ringkasnya,kolagen adalah sejenis protein utama bagi tisu sokongan dalam badan kita.. untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. Ia merangkumi lebih kurang 30% daripada keseluruhan protein dalam badan. Atau lebih khusus lagi ia menyokong kekuatan,kekenyalan dan keanjalan kulit. Bukankah yang anjal dan kenyal perempuan suka. Sebab tu sekarang rata-rata yang jual kolagen ni dan ada pelbagai jenama di pasaran. Boleh je nak beli apa-apa jenis kolagen pun,sebab duit sendiri. Iya dak? Beli-beli juga tapi kena pandai buat pilihan bijak,jangan hentam je. Kolagen yang terbaik haruslah bersumberkan ikan laut dalam. Kerana kolagen bersumberkan ikan laut dalam kerana strukturnya yang mirip dengan kolegan manusia dan molekulnya lebih kecil mudah diserap oleh tubuh manusia dan sebab ia tahan lasak.

Kenapa Shaklee Collagen Powder (SCP) menjadi pilihan?

Kerana ia bersumberkan sisik ikan merah (4000mg),saiz kolagennya yang sangat kecil 1000 dalton (untuk penyerapan unggul dan efek yang segera),dilengkapi dengan klinikal studi,dan yang paling best ia diperbuat daripada 7 ramuan khas..memang sempurna!

Secara ringkas fungsi dalam setiap ramuan SCP
  • Kolagen Ikan - Memberikan kesan elastin,mengekalkan kulit lebih anjal.
  • Ekstrak Kulit Kerangan - Mengandungi glukosamina sebagai pelincir sendi,menghidrat mata,dan melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.
  • Ekstrak Biji Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.
  • Ekstrak Pfaffia - Merawat rambut gugur,ketidakseimbangan hormon,dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga. 
  • Vitamin C - Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
  • Vitamin B2,B6 - Membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Info : Tahukah anda SCP dilengkapi dengan asid hidraulik untuk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh bantu menahan sebanyak 6 litre air.

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25 tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10 tahun.

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **
♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋


0 comments: