Saturday, 24 May 2014

Dari Hidup Biasa-Biasa,Kini Hidup Luar Biasa

Assalamualaikum dan Salam Sayang

Semalam moyang nira kak Jannatul Fadhilah sharing tentang sesuatu yang telah membuka mata nira. Iaitu share pasal kehidupan Luar Biasanya. Luar Biasa di sini bukan bermaksud kehidupan pelik daripada orang lain tetapi Luar Biasa di sini bermaksud dia bebas melakukan apa sahaja aktivi yang digemarinya dan jadual harian disusun olehnya sendiri tetapi dalam masa yang sama mempunyai income yang kebabom. Dia menjadi inspirasi kepada nira dan harus follow moyang rapat-rapat. (izinkan cicit menjadikan moyang mentor ya!)

 ♡ Di kala orang lain sibuk bergegas ke ofis awal pagi, saya masih bersenang-senang menyiapkan Aien ke tadika pada pukul 7.30 pagi :)

♡ Di kala ibu-ibu menyusu sibuk menyiapkan stok bekalan susu badan untuk anak yg ditinggalkan sepanjang 8 jam bekerja, saya bersuka-suka menyusukan Anieq Sufi di rumah sambil baring2 & bergolek2 depan TV :)

♡ Seronok sambil bekerja da...ri rumah, boleh borak2 melayan kerenah anak2 yg kian membesar depan mata. Tak perlu lagi hantar ke taska pagi2, malam2 baru nak amik balik rumah. Oh..saya sangat CINTA keadaan ini!

♡ Dulu saya perlu bekerja selama setahun untuk dapat bonus 5 angka, sekarang dengan bisnes SHAKLEE dari rumah sahaja saya mampu kecapi bonus 5 ANGKA SETIAP BULAN!

♡ Sebagai anak, memberi belanja bulanan untuk mak menjadi kewajipan saya. Dulu bekerja makan gaji nak bagi mak rm300 sebulan pun berkira2..sekarang Alhamdulillah seronok bagi mak lebih RM2K sebulan.

♡ Terbaru, syukur Alhamdulillah saya dah menyempurnakan ibadah 'haji kecil' UMRAH saya dengan penginapan di Hotel Hilton Tower, Mekah yg jaraknya cuma 50m sahaja dari Masjidil Haram. Perbelanjaan adalah hasil bonus Shaklee, maklumlah saya kan dah lama berhenti kerja makan gaji :)

♡ Paling penting, usaha keras saya ganjarannya saya yg akan dapat. Bukan orang lain. Bukan bos. Bukan company tempat saya bekerja. Saya juga tak perlu kipas2 bos untuk dapat kenaikan gaji atau kenaikan pangkat. Dalam bisnes SHAKLEE, bos saya ialah ALLAH.. DOA dan MINTA pada-Nya.

Kini saya sedang dalam proses untuk bebas kewangan. Mungkin 2 tahun akan datang ia jadi kenyataan. Semuanya dengan bisnes SHAKLEE. Fokus kepada SATU, Insha Allah mudah nak handle. 

Alhamdulillah,selepas nira menceburi perniagaan Shaklee banyak yang nira dapat belajar dan masa nira hanya berada di rumah (wahm). Yang  paling best tiap-tiap bulan dapat income. Tidak perlu tinggalkan anak dan boleh menguruskan anak sendiri. Selain tu,bila join shaklee jadual dan aktivit disusun sendiri dan tidak perlu stress dengan karenah bos atau menghadapi kesesakan lalu lintas.  Apa yang moyang share menjadi motivasi kepada nira untuk terus berusaha dalam perniagaan yang diceburi sekarang ini. Moyang juga sentiasa doakan kejayaan nira dalam Shaklee. 

Adakah anda juga ingin HIDUP LUAR BIASA? Jom sertai nira sekarang juga dan nira akan duplicate kepada anda apa yang upline ajarkan kepada nira. InsyaAllah kita akan sama-sama berjaya dalam Shaklee.

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


0 comments: