Sunday, 11 May 2014

Carotomax - Vitamin A terbaik

Apa itu Caratomax?

CARATOMAX merupakan campuran luar biasa yang menggabungkan alfa-karoten,astaxanthin,beta karotena,lutein,likopena,dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellsalina iaitu :

  • Memelihara kesihatan yang baik
  • Membantu mengekalkan tumbesaran,penglihatan dan pertumbuhan tisu
  • Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir
Bagaimana Vitamin A membantu dalam penglihatan?

Vitamin A dapat membantu melalui 3 cara iaitu :
  1. Membantu mencegah rabun malam
  2. Membantu mencegah katarak
  3. Membantu untuk mengekalkan penglihatan
Rabun Malam 

Retina mata kita ini merupakan sel yang amat sensitif dengan cahaya yang menyimpan sejumlah Vitamin A yang banyak. Dalam retina mempunyai rods dan cones. Rods membolehkan mata kita melihat hitam,putih dan warna-warna yang lain. Manakala cones pula lebih khusus kepada penglihatan malam.

Rods menggunakan gabungan protein khas yang dipanggil opsin dan bentuk khusus vitamin Ayang dipanggil retinal untuk berfungsi dengan sempurna. Tanpa vitamin A,rods tidak akan berfungsi dengan baik dan anda tidak akan dapat melihat pada waktu malam atau dalam keadaan malap. Keadaan ini akan lebih kerap berlaku apabila usia kita menginjak tua.

Katarak

Katarak terjadi apabila kanta mata kita menjadi keruh. Ia akan menyebabkan kita susah untuk melihat. Katarak juga dikatakan merupakan salah satu penyebab utama buta.

Jika anda mempunyai masalah seperti berikut boleh mencuba CAROTOMAX Shaklee.Testimoni :Jika anda berminat dengan produk ini boleh hubungi nira ya..
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh
♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋

0 comments: