Friday, 30 May 2014

Anda Rabun? Carotomax Shaklee boleh membantu

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Anda rabun? Jangan risau,produk shaklee boleh membantu masalah rabun yang anda hadapi. Entri kali ni nira nak cerita pasal Vitamin A yang di panggil Caroomax. Di mana ia boleh membantu anda menyelesaikan masalah rabun. Secara umumnya,Carotomax boleh membantu dalam

  • Kesihatan retina mata - mengurangkan rabun. Sekiranya di amalkan secara konsisten,rabun akan terus pulih. InsyaAllah
  • Kesihatan tulang
  • Kesihatan tisu kulit - boleh juga membantu menghilangkan jeragat
  • pembentukan membran mukus
  • mengekalkan sistem imunisasi yang sihat


Jom tengok testimoni di bawah :



Jom dapatkannya hari ni juga untuk membantu menyelesaikan masalah rabun anda!


Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Thursday, 29 May 2014

Omega Guard Shaklee membantu merawat asma

Assalamualaikum dan Salam Sayang

 Penyakit asma merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran untuk bernafas. Hal ini kerana ketika pesakit di serang asma,keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkial di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma mungkin akan mengalami pernafasan bersiul,sesak nafas dan sukar untuk bersenam.

Ketika otot mengejang,saluran udara akan menjadi kecil dan menghalang pernafasan. Apabila keadaan ini berlaku,paru-paru akan kekurangan udara. Kesannya,pesakit boleh jatuh pengsan.

Asma di kalangan kanak-kanak


Menurut kajian, jumlah kanak-kanak diserang penyakit asma adalah 10 hingga 20 peratus. Selalunya, penyakit ini tidak boleh diubati. Tapi, biasanya kanak-kanak akan sembuh apabila usia meningkat.
Bagi kanak-kanak yang menghidapi asma sederhana, serangan ini akan hilang apabila mencapai usia lingkungan 12 hingga 13 tahun.
Manakala, 50 hingga 60 peratus akan sembuh apabila mencapai usia 20 hingga 25 tahun. Sementara, 20 peratus lagi akan mendapat asma berterusan dan hanya sebilangan kecil saja yang akan sembuh.



Jom kita ketahui serba sedikit punca asma :
  • udara sejuk.
  • senaman.
  • jangkitan sistem pernafasan.
  • tekanan emosi.
  • aspirin dan ubat seumpamanya.
  • alahan dihidu seperti kutu habuk,debunga,spora kelapuk,epithelials bintang peliharaan.
  • juga berpunca daripada penyakit keturunan.
sumber

Bagaimana Omega Guard Shaklee boleh membantu merawat asama?

Terdapat kajian mendapati pengambilan asid lemak omega-3 serba sedikit boleh membnatu merawat asma. Asid lemak omega-3 bersifat antiradang. Oleh demikian,ianya sangat bagus di ambil oleh mereka yang mengalami masalah berkaitan keradangan seperti asma,arthritis reumatoid,dan lain-lain.

Antara kelebihan lain Omega Guard Shaklee jika di amalkan oleh kanak-kanak
  • membantu mengawal masalah obesiti
  • selsema/deman cepat baik
  • kulit yang cantik
  • membantu anak-anak fokus kepada pelajaran
  • perkembangan otak yang baik
  • mengurangkan masalah batuk
  • membantu merawat asma



Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Shaklee Bachok : GLA Complex

Assalamualaikum dan Salam Sayang

Hari ni nira nak share pasal kebaikan GLA Complex Shaklee. Luangkan masa anda untuk baca sampai habis kebaikan ni ya. 

 Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO) manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 klai lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Untuk pengetahuan anda juga,Setiap kapsul megandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan kestabilannya terpelihara oleh ShakleeGuard,anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Seee,istimewanya GLA Shaklee jika nak di bandingkan dengan jenama lain dipasaran. ececcecececee.. ^____^.
Biovailabilitinya mempu menyerap dan mengandun kedalam sel dan tisu secara klinikalnya.

Jom baca apa kebaikan GLA Complex Shaklee kepada pengamalnya :
  • Herba tradisi yang dipercayai - Borage merupakan herba kegemaran orang Barat. Borage mampu merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia e estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglanding untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita(lelaki pun boleh ambil GLA ya you all..),memperbaiki simpton PMS sprt kesakitan,mood swing,retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes,insomnia,ketidakhadaman,depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan,mengetatkan uterus,memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah masalah prostat lelaki dan amsalah kerap kencing.
  • Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh,menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit,eczema,alergi,kegatalan,kulit kering,memperbaiki bintik penuaan,tinea,kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisme,artritis.
  • Menghalang komplikasi diabetis - Merendahkan gula darah,berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - haaaaa,jangan tak tahu GLA pun membantu untuk pelangsingan.. Merendahkan kolestrol LDL,menghalang penambahan berat badan dengan berkesan,memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik,menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasdian hiper.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,pengembangan salur darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
  • Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif dan Autisma (ADD/AD HD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisme,sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

Seperti biasa,jika anda nak cuba produk ni boleh calling2 atau wassup2 nira ya. Jangan malu,jangan segan nak tanya. InsyaAllah service terbaik.

 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Wednesday, 28 May 2014

Masalah Period Tidak Teratur Boleh di atasi dengan GLA Complex

Assalamualaikum dan Salam Sayang

Masalah period tidak teratur boleh terjadi kepada sesiapa sahaja (ofkos kepada golongan wanita sahaja). Keadaan ini biasa terjadi kerana hormon yang tidak stabil dalam tubuh mereka. Teringat masa form 2,nira ada sorang kawan yang period tidak teratur. Menurut ceritanya,kadang2 4-5 bulan sekali belum tentu datang dan dia terpaksa bergantung kepada ubat yang dibekalkan oleh doktor kepadanya. Kalau boleh tak nak lah kan bergantung kepada ubat. Sebab ubat bukan elok sangat untuk kita. Ni cerita kawan. Now,nira nak share cerita nira pulak pasal period tidak teratur nih. harap sudi baca lah ya..


Lepas bersalin haritu,nira ambil pil perancang yang dibekalkan oleh klinik kerajaan. Masa mula-mula ambil tu period okay (mas tu ambil noriday). Lepas baby umur 2 bulan nira kena tukar kepada pil (dah lupa namanya). Start daripada ambil pil yang kedua tu,period mula tidak teratur. Sekali datang sehingga 10-12 hari. Lepas tu clear dan nira pun solat. Aiiih,dapat solat 2-3 hari,period datang pulak! Tensionnnnn tak yah cakaplah,dahlah nak ganti puasa tak boleh. Stresss!! Grhhhh. Masalah ni berlarutan beberapa bulan sebhingga nira cerita kepada kak Sue a.k.a mummy shaklee nira,so dia suggestkan nira ambil GLA COMPLEX SHAKLEE. Nira pun terus order dan ambil secara konsisten. Tidak sampai habis sebotol period dah okay. Bukan tu je,bila period okay,nira cek upt +. Alhamdulillah...Syukur kepadaNYA.


Jom baca pertikan ni yang nira ambil daripada majalah RAPI






Kita baca pula testimoni daripada kawan nira di mana periodnya 2-3 bulan datang sekali. Tetapi sekarng tiap-tiap bulan dah datang.


Jika anda juga mempunyai masalah period tidak stabil,boleh try GLA Complex. InsyaAllah boleh mmebantu. Nak2 kepada mereka yang inginkan cahaya mata,boleh ambil GLA Complex dan set 
kesuburan yang lain.


seperti biasa jika anda ingin produk ini boleh hubungi nira ya!


Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu



Man Jadda Wa Jada

Assalamualaikum dan Salam Sayang

Pepatah Arab ada mengatakan "Man Jadda Wa Jada" barangsiapa yang BERSUNGGUH-SUNGGUH,PASTI AKAN BERJAYA!! Ini lah pepatah yang nira pegang dalam melakukan apa jua kerja yang dilakukan. Nira inginkan kejayaan bukan sahaja di dunia tetapi di akhirat.

Pagi ni nira nak kongsi kegembiraan nenek shaklee nira iaitu kak Azah di mana usahanya selama ini membuahkan hasil. Kak Azah mendapat 6 awards daripada Shaklee dan dapat penginapan percuma 3 hari 2 malam di Hotel 5 Bintang. Hello ! Mestilah bangga kan sebab FREE tuuuuu,bukan kena bayar seposen pun nak menginap di HOtel 5 Bintang tu. Semua di tanggung beres oleh Shaklee. Wow ! t menjadi Sangat menjadi inspirasi kepada nira untuk berusah bersungguh-sungguh. Tahun depan mesti hakuuuu pulak yang tidur kat hotel tu (^______^)

 ** family nendakuuu**muda kan dah jadi nenek..

Mesti korang akan cakap boleh caya ke buat Shaklee akan dapat awards macam tu sekali. Macammmm propa je kan sebab takde bukti pun. 

Haaaa,meh nak tunjuk bukti kat korang di luar sana yang masih ragu-ragu dengan bisness Shaklee yang memang tengah ngetop nih!

Layan gambar je dulu yaaa..

 ** Nah baca sendiri,nak percaya ke idak terpulang pada korang ** dah buat X-Large punya dah tu ^_^



Best kan join Shaklee? Ni baru dapat awards,belum lagi dapat pergi melancong dan umrah! Memang super duper best buat bisness nih. Next year turn hakuu pulak.. **ngehngehngehhhh** 
Jangan bagi penampor ya sebab angan-angan tu penting. Penting untuk membantu mengerakkan diri yang sedikit malas ni menuju kejayaan (mohon semua doakan nira ya!)

Jom siapa nak join Shaklee boleh register sekarang. Nira akan guide anda semua! Yang penting anda seorang yang rajin,tidak mudah putus asa,positif,tidak lemah semangat dan sebagainya. Berjumpa kita di puncak kejayaan !! 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Tuesday, 27 May 2014

B Complex Shaklee dan Ostematrix Shaklee pengubat Migrain Saya

Assalamualaikum dan Salam Sayang

 Migrain? Nira percaya ramai di luar sana yang mengalami masalah ini dan ada di antara mereka hanya membiarkan migrain menyerang mereka. Sebelum mengetahui cara yang terbaik untuk mengatasi masalah migrain,meh nira jelaskan dulu apa maksud migrain nih. (macam berbelit je ayat kan..hahhaa..abaikan je ya..

Apa itu Migrain? 

Migrain dipercayai berkaitan dengan sistem saraf yang melibatkan bahan kimia di otak,saluran darah dan saraf di otak. Secara umumnya,migrain juga berkait rapat dengan penyakit warisan a.k.a keturunan kerana ia berkait rapat dengan sistem saraf. Biasanya apabila kita pergi klinik,doktor akan membekalkan ubat menahan skait untuk merawat migrain. Namun,tidak semua orang suka menelan ubat dan mereka lebih suka cara semulajadi seperti rawatan akupuntur,teknik urutan dan sebaginya. 

 

Itu cara mereka-mereka di luar sana. Kali ni nira nak share cara nira mengatasi masalah migrain pulak. 

Kalau dulu bila migrain memang nira akan ambil 2 biji panadol dan rehat sekejap. Lepas rehat tu,badan rasa segar sikit tetapi umum tahu bahawa panadol tidak berapa elok untuk di ambil dan dijadikan teman rapat ketika sakit. 

Nak-nak time preggy,kalau migrain memang payah sesangat sebab orang preggy tidak boleh ambil sebarangan ubat tanpa nasihat daripada doktor. Bila migrain mesti nira akan suruh hubby letak minyak angin dan tolong picitkan. Memag lega tapi tak bertahan lama. Kejap je, Then migrain tu menyerang kembali. Tetapi sekarang,bila dah kenal dengan produk Shaklee,nira ambil 2 biji B Complex dan 4 biji ostematrix Shaklee sebelum tidur untuk merawat migrain. Ternyata tidur lebih lena dan bangun keesokan paginya migrain totally hilang!

Jika anda juga mengalami migrain yang teruk,jom bertukar kepada sesuatu yang semulajadi. Elakkan mengambil panadol kerana kesan jangka panjang yang tidak berapa elok untuk kesihatan.
Jemput mengetahui lebih lanjut mengenai migrain sila Klik Di Sini .

Seperti biasa jika anda ingin mendapatkan produk ini,boleh order melalui nira dan penghantaran ke Seluruh Malaysia, termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

 
Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


Saturday, 24 May 2014

Shaklee Bachok : Dah jatuh cinta dengan Chewable Vita-C Plus!

Assalamualaikum dan Salam Sayang

Preggy kali nih alhamdulillah dah kurang alahan berbanding preggy anak sulung haritu. Cuma pahit-pahit mulut tu biasala kan. Sebelum ni,kalau pahit mulut nira akan beli asam dan makan untuk menghilangkan loya tekak. Tapi sekarang dah tak makan asam tetapi gantikan dengan Chewable Vita-C Plus. Kalau 1 biji memang tak cukup, sebab rasanya yang sangat sedap. Nak-nak time nak kunyah tu part akhir. Ummphhhh,memang bestlah. 


Jom ketahui serba sedikit kebaikan Chewable Vita-C Plus ni :
  • Meningkatkan penyerapan zat besi dari sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang,gigi,gusi,serta struktur am tubuh badan
  • Sesuai untuk kanak-kanak atau dewasa yang sukar menelan tablet
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan 
  • Rasa sitrus yang hebat 
nak tahu lebih lanjut? Haaa,boleh  Klik Di Sini

Seperti biasa,jika berminat nak try jangan lupa calling-calling nira ya !


Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Dari Hidup Biasa-Biasa,Kini Hidup Luar Biasa

Assalamualaikum dan Salam Sayang

Semalam moyang nira kak Jannatul Fadhilah sharing tentang sesuatu yang telah membuka mata nira. Iaitu share pasal kehidupan Luar Biasanya. Luar Biasa di sini bukan bermaksud kehidupan pelik daripada orang lain tetapi Luar Biasa di sini bermaksud dia bebas melakukan apa sahaja aktivi yang digemarinya dan jadual harian disusun olehnya sendiri tetapi dalam masa yang sama mempunyai income yang kebabom. Dia menjadi inspirasi kepada nira dan harus follow moyang rapat-rapat. (izinkan cicit menjadikan moyang mentor ya!)

 ♡ Di kala orang lain sibuk bergegas ke ofis awal pagi, saya masih bersenang-senang menyiapkan Aien ke tadika pada pukul 7.30 pagi :)

♡ Di kala ibu-ibu menyusu sibuk menyiapkan stok bekalan susu badan untuk anak yg ditinggalkan sepanjang 8 jam bekerja, saya bersuka-suka menyusukan Anieq Sufi di rumah sambil baring2 & bergolek2 depan TV :)

♡ Seronok sambil bekerja da...ri rumah, boleh borak2 melayan kerenah anak2 yg kian membesar depan mata. Tak perlu lagi hantar ke taska pagi2, malam2 baru nak amik balik rumah. Oh..saya sangat CINTA keadaan ini!

♡ Dulu saya perlu bekerja selama setahun untuk dapat bonus 5 angka, sekarang dengan bisnes SHAKLEE dari rumah sahaja saya mampu kecapi bonus 5 ANGKA SETIAP BULAN!

♡ Sebagai anak, memberi belanja bulanan untuk mak menjadi kewajipan saya. Dulu bekerja makan gaji nak bagi mak rm300 sebulan pun berkira2..sekarang Alhamdulillah seronok bagi mak lebih RM2K sebulan.

♡ Terbaru, syukur Alhamdulillah saya dah menyempurnakan ibadah 'haji kecil' UMRAH saya dengan penginapan di Hotel Hilton Tower, Mekah yg jaraknya cuma 50m sahaja dari Masjidil Haram. Perbelanjaan adalah hasil bonus Shaklee, maklumlah saya kan dah lama berhenti kerja makan gaji :)

♡ Paling penting, usaha keras saya ganjarannya saya yg akan dapat. Bukan orang lain. Bukan bos. Bukan company tempat saya bekerja. Saya juga tak perlu kipas2 bos untuk dapat kenaikan gaji atau kenaikan pangkat. Dalam bisnes SHAKLEE, bos saya ialah ALLAH.. DOA dan MINTA pada-Nya.

Kini saya sedang dalam proses untuk bebas kewangan. Mungkin 2 tahun akan datang ia jadi kenyataan. Semuanya dengan bisnes SHAKLEE. Fokus kepada SATU, Insha Allah mudah nak handle. 

Alhamdulillah,selepas nira menceburi perniagaan Shaklee banyak yang nira dapat belajar dan masa nira hanya berada di rumah (wahm). Yang  paling best tiap-tiap bulan dapat income. Tidak perlu tinggalkan anak dan boleh menguruskan anak sendiri. Selain tu,bila join shaklee jadual dan aktivit disusun sendiri dan tidak perlu stress dengan karenah bos atau menghadapi kesesakan lalu lintas.  Apa yang moyang share menjadi motivasi kepada nira untuk terus berusaha dalam perniagaan yang diceburi sekarang ini. Moyang juga sentiasa doakan kejayaan nira dalam Shaklee. 

Adakah anda juga ingin HIDUP LUAR BIASA? Jom sertai nira sekarang juga dan nira akan duplicate kepada anda apa yang upline ajarkan kepada nira. InsyaAllah kita akan sama-sama berjaya dalam Shaklee.

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu


Meal Shakes Shaklee

Assalamualaikum semua..

Hari ni nira nak sharing tentang Meal Shakes Shaklee dan kesan yang dapat nira lihat pada anak teruna berumur 2 tahun 10 hari.

Sebelum terlupa nak war-warkan kepada semua PROMOSI MEAL SHAKES buy 6 FREE 1 masih lagi berlangsung dan bakal berakhir beberapa hari sahaja lagi. So,jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan promosi terhebat ni ya!



Apa yang nira dapat lihat kesan yang diperolehi kepada Adam Naufal adalah dia sekarang suka makan. Jika dulu dia hanya minum susu,tapi sejak nira bagi Meal Shakes kejap-kejap mintak nasi. Sebagi ibu mestilah happy sebab bila anak makan banyak,berat pun akan bertambah dan dia pun akan makin cergas. Dah sah-sah sebelum ni memang hyperaktif! Jiran pun tegur,apa yang nira bagi pada anak. Jawapan nira hanya Meal Shakes Shaklee. Alhamdulillah produk ni serasi dengan naufal.

Selain tu yang dapat nira lihat adalah dia kurang deman. Biasanya naufal akan deman 2-3 bulan sekali. Bila dia deman confirm akan bawak pergi klinik. Sampai dah banyak ubat yang doktor bagi ada dalam peti. Bila anak sihat,kita sebagai ibu bapa nak pergi kerja pun hati akan senang. Tetapi jika anak sakit,nak buat kerja pun tak menentu sebab asyik fikirkan anak je.

Sekiranya anak anda kerap deman,memilih makanan,ekzema,dan lain-lain boleh cuba bagi Meal Shakes Shaklee. Lagipun satu canister memang jimat berbulan. Untuk kelebihan lain boleh Klik Di Sini

Seperti biasa,jika berminat dengan produk ni boleh hunbungi nira ya !

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Friday, 23 May 2014

Kenapa Mesti Memilih Nutriferon?

nutriferon

Kenapa Mesti Memilih Nutriferon ?

1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi

- Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.

2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.

3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.

4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.

5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.

6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

Tinggalkan paracetamol anda sekarang dan bertukarlah kepada sesuatu yang semulajadi.



Harga RM181.25 (30x1.2g)

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **



Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Tuesday, 20 May 2014

Vivix Shaklee Digelar Sebagai Tonik Ajaib!

Sehingga hari ini Vivix Shaklee di gelar sebagai tonik ajaib!

Tonik Ajaib


Testimoni

Kelebihan Vivix akan nira kongsikan secepat mungkin.

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Ostematrix untuk ibu mengandung kekal aktif

Assalamualaikum..

Entri kali ni nira nak share kebaikan Ostematrix untuk ibu mengandung kekal aktif dan ini adalah pengalaman nira sendiri ketika ini yang sedang mengandungkan anak kedua.

Tidur Lebih Lena

Kalau ketika kehamilan,nira memang jenis sukar nak tidur. Myb disebabkan keadaan badan yang kurang selesa,cramp kaki yang berterusan,dan kadang-kadang bila cramp tu rasa nak nangis je.(eh,manjanya),tambah lagi yang perut sedang membesar. Pusing kanan tak boleh tidur,pusing kiri pun tak boleh tidur. Dengan sakit pinggang dan macam-macam lagilah sepanjang kehamilan ni. Tetapi alhamdulillah,sejak mengambil Ostematrix tidur lebih lena walau dapat tidur sekejap. Yang paling best,bangun pagi tu rasa cergas je dan tidak cepat rasa penat.

Tiada Masalah Sembelit

Biasa kita mendengar ibu berpantang akan mengalami sembelit. Tetapi anda harus juga tahu bahawa ibu hamil pun boleh mengalami masalah sembelit ni. Nak-nak perut yang semakin membesar di mana ia menekan bahagian usus kami-kami ni. Kandungan Ostematrix Shaklee ini pula memberi efek melembutkan najis,jadi mudah lah untuk membuang dengan baiknya. Hehehehee

Okay,cukup dulu untuk dua kebaikan yang nira perolehi sepanjang mengambil Ostematrix Shaklee ni. InsyaAllah kebaikan yang lain akan dikongsi untuk next entri. Tetapi kalau nak tahu lebih lanjut kebaikan Ostematrix Shaklee boleh Klik Di Sini


Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Monday, 19 May 2014

Kepentingan dan Manfaat Chewable Vita-C Plus

Shaklee memberikan dua pilihan Vitamin C kepada pelangggannya iaitu Sustained Release Vitamin C dan Chewable Vita-C Plus. Setiap jenis vitamin C ini mempunyai cara tindakannya yang tersendiri dan juga keistimewaanya ke atas tubuh badan pemakannya.

Kebiasaanya,orang salah anggap Vitamin C Chewable ini sesuai kepada kanak-kanak sahaja. Tanggapan ini salah sama sekali!Sebenarnya Vitamin C Chewable sesui untuk semua peringkat umur dan boleh diambil sedari umur setahun. Tetapi untuk kanak-kanak berumur setahun ada cara pengambilannya. Tidak sama seperti kanak-kanak berumur 5,6,7 tahun dan ke atas.

Cara makannya juga seperti gula-gula. Hanya kunyah atau keman dalam mulut. Tambah rasa sitrus yang sangat hebat! Kalau bagi kat kanak-kanak pasti tak cukup,akan diminta lagi dengan mamanya. heeee.



Diperkaya dengan Bioflavonoids dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak boleh menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan,Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait rapat.

Kelebihannya boleh Klik Di Sini

Dengan mengunyah Vitamin C Chewable,air liur boleh memecahkan Vitamin C. Membolehkan ianya diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil. Malah,kajian menunjukkan pengambilan atau penguyahan Vitamin C setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih baik.



Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Sunday, 18 May 2014

Kepentingan Vitamin C Kepada Kita

Kepentingan Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee


Chewable Vita C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex. Kini ia menjadi supplemen Vitamin C paling lengkap di pasaran. Ia sekarang menggunakan nama Chewable Vita-C Plus.

Menariknya Chewable Vita-C Plus boleh dinikmati oleh kanak-kanak berumur setahun keatas tetapi ada cara pengambilannya. Selain itu,orang dewasa yang sukar untuk menelan pil juga boleh ambil yang ini sebab hanya perlu hisap atau keman sahaja di dalam mulut.

Secara asasnya,kebaikan Chewable Vita-C Plus ini sama kebaikannya dengan Sustained Release. Jom kita baca di bawah :

  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
  • Membantu menguatkan gigi,gusi dan tulang yang sihat
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Sangat sesuai untuk mereka yang tidak boleh menelan pil atau tablet
  • Rasa oren semulajadi yang selamat untuk kanak-kanak dan dewasa
  • Tidak mengandungi sebarang pewrana,perasa,pemanis,ataupun pengawet tambahan
  • Tabletnya lebih kecil daripada Sustained Release Vitamin C dan mudah ditelan
  • 1 biji Chewable bersamaan 1/2 biji oren iaitu 100mg
  • Kebaikannya bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda
Keperluan Vitamin C dalam badan kita
  1. Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imumtubuh lebih tinggi
  2. Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan deman
  3. Menguatkan struktur gigi dan gusi
  4. Membina kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  5. Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok amat memerlukan vitamin C
  6. Pengambilan Vitamin C yang mencukupi dalam diet harian membantu mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  7. Membantu proses penghadaman dan penyerapan zat besi
  8. Mereka yangs ering mengalami tekanan (stress),penat,letih,lesu serta sibuk dengan urusan kerja harian amat memerlukan Vitamin C. Hal ini kerana Vitamin C yang mencukupi boleh membantu mengembalikan hormon stress(melawan stress).
  9. Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  10. Membentuk sel-sel darah yang baru
  11. Membantu dalam proses pemulihan kudis
  12. Memberi perlindungan terhadap terhadap penyakit jantung dan mengehadkan "oxidation" terhadap kolestrol jahat
  13. Pengambilan Vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko kanser seperti kanser oral cavity,kanser kerongkong,kanser salur penghadaman,kanser serviks,kanser usus besar,kanser payudara dan kanser paru-paru
  14. Bertindak sebagai "Protector Gate"-setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat Vitamin C adalah larut air
Harga sebotol Chewable Vita-C Plus 100mg RM37.50 (90 tablets)

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **



Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Saturday, 17 May 2014

Shaklee Bachok : B-Complex dan Ostematrix vitamin untuk migrain

6 Punca migrain

  1. Keturunan
  2. Kekurangan zat
  3. Ketika PMS atau datang bulan
  4. Kesan MSG dalam makanan yang diambil
  5. Kesan ubat-ubatan
  6. Kesan kafein berlebihan
Pernah suatu ketika dahulu,saya melihat seorang kawan terkena migrain yang teruk ketika kelas tambahan pada waktu petang. Disebabkan migrainnya terlalu sakit dan tidak dapat menahannya,dia mengambil ubat penahan sakit yang melebihi dos. Beberapa jam selepas diambil dia mula tidak menyedarkan diri dan terpaksa pihak sekolah menghantarnya ke hospital. Pengambilan ubat-ubatan (senang kata ianya drugs) adalah sangat bahaya untuk kesihatan kita pada jangkamasa panjang.

Bagi customer saya,jika anda juga menghadapi masalah ini,bertukarlah kepada supplemen shaklee. Ianya selamat dan tidak berbahaya kerana supplemen shaklee adalah nutrien yang diekstrak daripada makanan.



Cadangan Vitamin Untuk Migrain

B-Complex 

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti untuk mengurangkan kesakitan akibat migrain.

Selain itu B COMPLEX SHAKLEE yang lengkap dengan semua jenis vitamin B dan membantu mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi,strok dan lain-lain.

Ostematrix
  • Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi,malah ia membantu menetapkan ritma jantung.,menyelesaikan masalah insomia ,membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran,dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi otot dan saraf,serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolestrol dalam darah.
  • Magnesium pula penting untuk metabolisme kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang,salah satu punca yang boleh menyebabkan migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium dan terbukti berkesan membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium.Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh,dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.
Harga B-Complex Shaklee RM53.75 (120 tablets)
Harga Ostematrix Shaklee RM61.00 (120 tablets)

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **



Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu



Orang Gout boleh ambil ESP

Check it out apa yang orang gout kena pantang

  • ikan masin
  • ikan bilis
  • tomato
  • kekacang
  • daging yang berlebihan
  • pisang
  • durian
  • ajinomoto dan banyak lagi.
Gout ini boleh terjadi disebabkan apabila pengambilan makanan yang tinggi protein dan menyebabkan urik asid meningkat dengan banyak.

Di bawah merupakan testimoni ayah mertua kak N yang menderita sakit gout selama 14 tahun. Beliau dulu pernah terbaring menderita kerana kaki bengkak dan tidak boleh bergerak. Namun dengan izin Allah kini beransur pulih malah lebih aktif cuma sekali sekala. Dan gout akan menyerangnya ketika dia terlupa akan pantang larang makanannya.


Mengapa beliau tetap mengambil ESP?

Kelebihan lain boleh KLIK DI SINI

Ayah mertua Kak N sehingga kini dan selama 14 tahun mengamalkan ESP. Ini kerana ESP Shaklee lengkap dengan 9 essential asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Beliau kata 9 asi amino inilah yang penting untuk menghasilkan sel yang sihat dan membantu antibodi tubuh melawan penyakit dengan baik. Badan kita boleh menghasilkan protein tetapi 9 ini tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil dari luar (supplemen tambahan).

Kesemua protein adalah 22 secara keseluruhannya. Namun adalah amat sukar untuk kita pastikan badan mendapat cukup 9 essential asid amino ini,maka pengambilan supplemen boleh membantu. 

Apakah 9 essential asid amino tu?
  • Histidine
  • Isoleucine
  • Leucine
  • Lysine
  • Methionine
  • Phenylalanine
  • Threonine
  • Tryptophan
  • Valine

Ayah mertua Kak N memegang prinsip,badan yang sihat terhasil dari sel yang sihat. Sel yang sihat mendapat keperluan semua protein yang diperlukan termasuklah 9 asid amino perlu ini. Bila sel badan sihat,semua zat vitamin dapat diserap dengan lebih baik.

Protein adalah basic sel. Protein penting untuk pembinaan sel dan pembaikan tisu-tisu sel. Badan kita secara keseluruhannya adalah terbentuk dari protein. Maka pentingnya protein dalam kehidupan seharian. Sebab itu juga,mengapa sering kita baca,komposisi utama susu ibu adalah protein. Protein penting untuk pembinaan sel.

Ramai orang menganggap setiap hari dah memadai makan telur,ayam,ikan,daging,kekacang namun tanpa kita sedari adakala pengambilan protein tanpa memikirkan kepentingan 9 asid amino ini. 9 asid amino ini sangat perlu oleh badan demi memastikan sel kita sihat dan mampu menyerap zat vitamin dengan baik.

Maka jika ada orang kata soya tidak bagus untuk pesakit gout,ada kebenarannya jika ia adalah soya yang dimasak dengan suhu yang tinggi. Soya yang dimasak dengan suhu yang tinggi boleh menyebabkan rantaian molekul asid amino rosak,




Harga 1 canister Meal Shakes ini (850gm) RM150.00,dan tahan sehingga 2 bulan.
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **



Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang !
Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016