Friday, 4 April 2014

Supplemen Wanita Hebat Shaklee

Wanita dan Usia.

Kesibukan melaksanakan tugasan pejabat dan tugasan tetap di rumah menyebabkan wanita selalunya kesuntukan masa untuk diri sendiri. Penjagaan diri yang ala kadar atau pun tangkap muat seringkali menjadi amalan harian. Mencegah lebih baik dari merawat. Jika usia mula menjengah 30-an,bersiap sedialah kerana ketika itu badan kita mula merosot prestasinya dan mudah mendapat penyakit.

wanita dan usia


Itu belum masuk cerita bab mengandung,beranak dan berpantang lagi. Pengorbanan yang paling besar bagi setiap wanita adalah beranak. Selain itu,wanita juga seringkali menghadapi masalah snegugut,haid tidak teratur,rambut gugur,kuku rapuh,kulit tidak sihat dan tidak cantik,masalah sendi dan sebagainya.


Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya :
- Akil baligh
- Pra-kehamilan
- Kehamilan
- Pra-menopos
- Menopos
- Selepas menoposDalam kesibukan harian,wanita perlu mencuru sedikit waktu untuk melakukan rawatan kepada diri. Kerana penjagaan dari usia muda dapat memberi kebahagiaan menjelang usia emas. Kenapa? Usia wanita berlainan mengalami masalah sakit puan yang berbeza.


  • Bawah 20 an - ketidakseimbangan hormon disebabkan ovari belum matang dan tekanan psikologi.
  • Usia 20 an hingga 30 an - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan psikologi :Polycystic Ovarion Syndrome (PCOS) iaitu dimana keadaan folikel yang terdapat didalam ovari menjadi tidak matang,gagal untuk mengeluarkan telur dan menyebabkan masalah kesuburan.
  • Usia 30 an hingga 40 an - Ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan,PCOS,fibroid atau polip dalm rahim,endometrisis (tisu selaput rahim tumbuh di luar rahim) dan endometrial hyperplasia iaitu peringkat pra-kanser dinding rahim.
  • Usia 40 an hingga 50 an - Ketidakseimbangan hormon disebabkan perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopous) dan endometrial hyperplasia )pra-kanser)
  • Usia 50 an ke atas - endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser.
Kebaikan Supplemen Wanit Hebat :

√ Membantu melegakan simpoton senggugut dan menopos*
√ Menggalakkan kulit yang cantik*
√ Menggalakkan tulang yang kuat*
√ Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung*
√ Melegakan sakit-sakit sendi*

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **
♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee atau ingin menjana pendapatan dengan Shaklee boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: