Tuesday, 22 April 2014

Shaklee Bachok : Tips Menghilangkan Keputihan

Keputihan sering juga di sebut pektay atau floord aldust.Wanita yang sedang menderita keputihan akan merasa gatal pada daerah sensitif juga terasa sakit saat bersenggama.

Penyakit keputihan di bagi menjadi 2 kelompok iaitu:

1. Keputihan fisiologis iaitu keputihan yang tidak disebabkan oleh penyakit.Namun akan terlihat adanya perubahan faal tubuh.Keputihan jenis ini boleh di sebabkan beberapa hal diantaranya adanya rangsangan seksual,perubahan hormona saat menjelang dan sesudah menstruasi,saat hamil atau kerana perubahan emosi pada situasi tertentu contohnya bertengkar dengan kekasih ketana rasa cemburu atau segala hal yang menimbulkan beban pikiran.Keputihan pisiologis ini tidak berbahaya tetapi hanya terasa lembab di daerah pribadi wanita.
2. Keputihan Pathologis, iaitu keputihan yang diakibatkan oleh penyakit tertentu.Penyebab keputihan jenis ini jamur candida albicans,parasit atau ganas.Keputihan ini jika dibiarkan cukup berbahaya kerana dapat mengancam kehamilan,meningkatkan risiko keguguran bahkan boleh mengakibatkan cacat pada bayi yang di kandung.Saat berhubungan suami istri akan terasa ngilu bahkan boleh menghambat kehamilan.Keputihan phthologis akan terasa gatal, panas, bahkan ngilu pada organ genital wanita.Keputihan yang keluar berwarna kekuning-kuningan sampai kehijau-hijauan.

keputihan


Tips Menghilangkan Keputihan
1. Pastikan miss V sentiasa kering selepas membuang air besar ataupun air kecil.
2. Elakkan memakai panties yang ketat,dan jika keputihan makin teruk anda perlu bertukar kepada panties jenis cotton.
3. Untuk kesan yang lebih cepat,boleh ambil supplemet Alfafa Complex Shaklee.
4. Amalkan membasuh miss V dari depan ke belakang. Elakkan membasuh dari belakang ke depan,kerana ini boleh menyebabkan bakteria anus mengjangkiti miss V anda.
5. Jika anda memakai pantyliner,elakkan pantyliner yang berbau wangi dan tukar pantyliner anda sekerap mungkin.
6. Minumlah banyak susu atau yogurt kerana kandungan didalam susu terdapat bakteria baik yang dapat menjaga keseimbangan bakteria candida.
7. Elakkan mengguna sabun pembersih peribadi wanita kerana akan mengubah pH normal miss V dan seterusnya menyebabkan jangkitan.

Alfafa Shaklee merupakan supplement semulajadi yang mempunyai banyak fungsi antaranya ialah membantu mengurangkan keputihan,mengurangkan resdung,hubungan suami isteri,detox dan juga bagi ibu menyusu,ia mampu bertindak sebagai milk booster. Namun jika anda masih anak dara ataupun tidak menyusukan bayi,anda tetap boleh ambil Alfafa Complex sebagai supplement harian.

Berikut ialah testimoni customer yang berpuas hati selepas mengambil Alfafa Complex

shaklee bachok
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **
♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋

0 comments: