Saturday, 26 April 2014

Shaklee Bachok : Stress - atasi dengan B ComplexApabila kita stress,banyak kesan buruk yang akan terjadi ke atas diri kita,terutamanya wanita. Stress akan mengganggu sistem pencernaan kita (sakit perut,sembelit,cirit-birit),menjejaskan sistem imuniti badan (mudah deman),meningkatkan kadar denyutan jantung,tekanan darah tinggi,sukar tidur,penambahan berat badan..haaaa,point yang last tu menjadi igaun setiap wanita. Berat badan bukan je akan naik jika selera bertambah,tapi akan naik jika anda terlalu stress.

Jadi,untuk mengawal stress,anda boleh atasinya dengan B-Complex. Entri kali ini nira ingin kongsikan bagaimana B-Complex Shaklee boleh membantu..


  • Vitamin B1 - menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak,membantu kesihatan sistem saraf,mencegah kelesuan,meningkatkan stamina,membantu sistem pencernaan dan metabolisma.
  • Vitamin B2 - memproses asid amino dan lemak. Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  • Vitamin B3 - membantu mengurangkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar untuk menjadikan seseorang sakit mental.
  • Vitamin B5 - membantu mengurangkan stress fizikal/mental,membantu mengurangkan penuaan pramatang.
  • Vitamin B6 - vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonim didalam otak kerana ketidakseimbangan serotonim akan menyebabkan depresi.
  • Vitamin B9 - bersama-sama dengan B12,Vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter sebagai aktiviti mengurangkan despresi dalam badan.
  • Vitamin B12 - mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depresi/tidak tenteram.


Kenapa B-Complex Shaklee menjadi pilihan saya?

Ia mengandungi sistem penyerapan bioaktif - Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folic yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ii khas untuk Shaklee. 


Mudah ditelan - Mengandungi kesemua 8 vitamin yang penting termasuk 100% Nilai Harian Biotin.
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **
♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋


0 comments: