Saturday, 5 April 2014

Shaklee Bachok : Mengelakkan Sembelit Ketika Hamil

Sembelit adalah masalah biasa ketika mengandung. Ini disebabkan oleh hormon-hormon kehamilan melambatkan pergerakan makanan di dalam sistem pencernaan. Untuk mengurangkan sembelit,minum la air selalu,sasarkan kepada 8 hingga 10 gelas setiap hari. Makan makanan yang banyak mengandungi serat tinggi.

Antaranya ialah,mulakan hari anda dengan bijiran penuh yang mengandungi sekurang-kurangnya 5 gram serat bagi setiap hidangan. Tambahkan bijiran anda dengan germa gandum,kismis,kepingan pisang,atau strawberi yang mana kesemuannya adalah sumber serat yang baik.

Masak sayur-sayuran mentah. Memasak sayur-sayuran boleh mengurangkan kandungan serat dengan memisahkan sesetengah serat menjadi komponen-komponen kerbohidratnya. Apabila anda memasak sayur-sayuran masaklah ia sehingga menjadi lembut dan bukannya lembik.

Makanlah kekacang dan kurangkan pengambilan daging. Kekacang mengandungi kandungan serat yang tinggi.

Bagaimana Ostematrix Shaklee membantu mengurangkan masalah sembelit.

shaklee bachokOstematrix shaklee mengandungi gabungan kalsium karbonat,kalsium sitrat,dan kalsium sirat malet disamping magnesium dan Vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

Ostematrix bukan sahaja untuk ibu mengandung malah ia sesuai untuk ibu menyusu,ibu yang sering keletihan. Ostematrix shaklee juga mampu mengurangkan risiko kerapuhan tulang terutamanya dalam kalangan wanita.


** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee atau ingin menjana pendapatan dengan Shaklee boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: