Saturday, 12 April 2014

Pudarkan parut jerawat dengan Shaklee

Jerawat adalah "penyakit" yang tombul dari kalenjar pada kulit. Tidak berbahaya pun bila ada jerawat pada muka. Tapi kenapa ramai sangat yang anti kepada jerawat?

Ya. Jerawat akan meninggalkan parut yang memberi kesan yang tak best pada muka terutamanya. Bila timbul jerawat,sedikit keyakinan kepada diri kita akan berkurangan apabila ingin berhadapan dengan orang ramai. Nak-nak mereka yang kerja untuk berjumpa dengan pelanggan. Mesti malukan.

Pakar kulit mengatakan tiga perempat individu yang berumur dari 11-30 tahun akan mengalami jerawat. Tidak kira sama ada lelaki mahupun perempuan.

Produk shaklee boleh membantu anda mengatasi masalah jerawat yang di alami :

Shaklee Bachok


1. B-Complex : Vitamin B1 (thiamin) membantu badan dalam mengekalkan kesihatan jantung. Bila peredaran darah bagus hasil dari jantung yang sihat,kulit juga akan nampak cantik. 
Vitamin B3 (niacin) dan B5 (pantothenic acid) membantu kulit terhidrasi. Hasilnya kulit nampak cantik dan gebu. Vitamin B5 juga sering digunakan dalam produk kecantikan dan rawatan untuk jerawat.

2. Vitamin C : Vitamin C membantu mengatasi masalah inflamasi pada kulit. (kesan merah kepada jerawat). Ia menghasilkan bahan kmia anti-inflamasi iaitu leukotrienes untuk menghapuskan bakteria jerawat.

3. Vita-E Complex : Vitamin E adalah bahan antioksida yang bagus untuk meneutralkan radikal bebas yang merosakkan kolagen dalam kulit,menyebabkan kulit kering,kedutan dan garis-garis penuaan pada kulit.
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee atau ingin menjana pendapatan dengan Shaklee boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)


0 comments: