Wednesday, 30 April 2014

Carotomax : Vitamin untuk mata dan kanser

Entri kali ini nira nak share tentang vitamin untuk mata dan kanser. Check it out ! (^_____^)


Perlindungan sel-sel dari dalam*
Setiap hari sel-sel di dalam badan anda akan diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA.Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Anti Oksida.  Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas,meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.

Perlindungan menyeluruh dan berkesan
Perlindungan anti oksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CaratoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan,sayur-syuran,dan tanaman lain melalui cara pengasingan,penyaluran dan pembentukan karotin secara semulajadi.
*CaratoMax menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

5 Jenis karotenoid yang paling berkhasiat


  • Purata pengambilan karotenoid ,lutein,lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CaratoMax pula dapat membekalkan lebih 13mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
  • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata,jantung,kulit,paru-paru,prostat dan serviks secara khasnya.
  • Menguatkan sistem imun.*
  • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia turut bersifat larut dalam lemak.
  • Mngandungi ekstrak yang unik daripada tomato,ekstrak biji benih anggur,ekstrak brokoli bertunas,minyak jagung,minyak palma dan marigold. Dalam CaratoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan






** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋



Tuesday, 29 April 2014

Kelebihan Basic H Shaklee



Sekilas fakta: Tahukah anda...kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan.

Pencuci yang menjadi pilihan saya ialah Basic H. Apa itu Basic H? Secara asasnya ia adalah pencuci serbaguna. Ia tidak bertoksik,tanpa gas beracun,tanpa bahan kimia berbahaya,tanpa bahan pewangi,pH seimbang,tanpa klorin,berkesan menanggalkan minyak,kepekatan berganda...Ada 1000 kegunaan..



Dah tahu kebaikan Basic H? Jom tukar kepada sesuatu yang lebih selamat. (^_______^)


** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋



Sunday, 27 April 2014

Cinch untuk diet



  • Cinch Shake memberi jawapan segera kepada persoalan "apa yang harus saya sarapan pada waktu pagi"? Atau "apa yang saya perlu makan pada waktu lunch?" . Cinch Shake merupakan minuman yang sunguh sedap dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Setiap kali anda menikmati Cinch Shake,anda akan memperolehi 24 gram protin dan ini adalah penting. Kenapa penting? Ini kerana protein digunakan untuk otot yang boleh meningkatkan metabolisme anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein dan juga dapat menahan kelaparan,ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Juga tidak ketinggalan terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang di perlukan oleh badan anda.
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis.
  • Mengandungi Cinch Pro iaitu satu campuran protein ekluksif yang diperkaya dengan asid amino leusina.
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan.
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang.
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberi 35% atau Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang sangat penting.
  • Tiada perisa,pewarna,atau pemanis buatan. (soya bukan GMO).




** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋



Saturday, 26 April 2014

Shaklee Bachok : Stress - atasi dengan B Complex



Apabila kita stress,banyak kesan buruk yang akan terjadi ke atas diri kita,terutamanya wanita. Stress akan mengganggu sistem pencernaan kita (sakit perut,sembelit,cirit-birit),menjejaskan sistem imuniti badan (mudah deman),meningkatkan kadar denyutan jantung,tekanan darah tinggi,sukar tidur,penambahan berat badan..haaaa,point yang last tu menjadi igaun setiap wanita. Berat badan bukan je akan naik jika selera bertambah,tapi akan naik jika anda terlalu stress.

Jadi,untuk mengawal stress,anda boleh atasinya dengan B-Complex. Entri kali ini nira ingin kongsikan bagaimana B-Complex Shaklee boleh membantu..


  • Vitamin B1 - menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak,membantu kesihatan sistem saraf,mencegah kelesuan,meningkatkan stamina,membantu sistem pencernaan dan metabolisma.
  • Vitamin B2 - memproses asid amino dan lemak. Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  • Vitamin B3 - membantu mengurangkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar untuk menjadikan seseorang sakit mental.
  • Vitamin B5 - membantu mengurangkan stress fizikal/mental,membantu mengurangkan penuaan pramatang.
  • Vitamin B6 - vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonim didalam otak kerana ketidakseimbangan serotonim akan menyebabkan depresi.
  • Vitamin B9 - bersama-sama dengan B12,Vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter sebagai aktiviti mengurangkan despresi dalam badan.
  • Vitamin B12 - mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depresi/tidak tenteram.


Kenapa B-Complex Shaklee menjadi pilihan saya?

Ia mengandungi sistem penyerapan bioaktif - Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folic yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ii khas untuk Shaklee. 


Mudah ditelan - Mengandungi kesemua 8 vitamin yang penting termasuk 100% Nilai Harian Biotin.




** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋






Kebaikan Nutriferon jika ingin melancong



Apa itu Nutriferon? Ringkasnya,ia supplement yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh. Bagus untuk bina imuniti,pesakit resdung,asma dan lain-lain. Jadi,sekiranya deman atau jatuh sakit semasa melancong atau apa-apa boleh ambil nutriferon. Tak perlu susah-susah nak makan panadol.

Kenapa Nutriferon menjadi pilihan utama bila deman? Kenapa tak ambil panadol? Haaaa,nira sharing kenapa di bawah ini ya. Selamat membaca (^_____^)


  1. Terbukti daripada empat kajian klinikal pada manusia- Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat tumbuhan di dalam Nutriferon.
  2. Meningkatkan paras interferon semulajadi- *Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. Nutriferon merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi*.
  3. Dicipta oleh individu yang menemui interferon- Ahli imunologi yang terkenal di dunia Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di University Tokyo.
  4. Rumusan berpaten yang ekluksif- Nutriferon tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten nutriferon yang unik adalah ekluksif kepada Shaklee. Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan,ketulenan,keberkesanan dan prestasi.
  5. 40 tahun kajian- Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi,Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru,Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi.
Okey. dah tahu kenapa ianya menjadi pilihan orang ramai berbanding ambil panadol? Kalau nak cuba,boleh hubungi nira ya..



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋




Shaklee Bachok : Kenali dan Tangani STRES Anda



Kenali apa itu stres?

Stres ialah tindak balas fizikal,emosi dan mental kepada perubahan. Stres merangkumi tekanan,beban,konflik,keletihan,ketegangan,panik,perasaan gemuruh,kebimbangan,kemurungan dan hilang daya yang boleh berlaku apabila terjadinya perubahan pada tubuh badan atau fikiran sendiri.

Kenapa anda stres ?

  • Diri sendiri - kecewa
  • Keluarga - masalah rumahtangga,kewangan,anak dan sebagainya
  • Pekerjaan - tidak cemerlang dalam kerja,tidak naik pangkat,dibuang kerja,kena tukar dan sebagainya
  • Komuniti - bertengkar dengan jiran
  • kesesakan lalulintas
  • Persekitaran yang tidak selesa
  • Tragedi
  • Menunggu lama
Tanda stres
  1. Jantung berdengup kencang
  2. Cepat marah
  3. Rasa tidak gembira
  4. Hilang selera makan
  5. Hilang minat kerja
  6. Tidak cukup tidur
  7. Suka menengking
  8. Cuba jauhkan diri
Apa yang harus dilakukan apabila anda marah?
  • Bertenang..tarik nafas dan lepas perlahan-lahan
  • Kenal pasti punca anda marah
  • Mendapat nasihat orang lain
  • Beredar ke tempat lain bagi mengawal kemarahan
  • Berbincang dengan ahli keluarga atau rakan
  • Membiasakan diri memaafkan dan menerima kenyataan bahawa manusia juga melakukan kesalahan.
Amalkan 10 B
  1. Bertenang
  2. Bernafas dengan dalam
  3. Berkata : relakslah...
  4. Beribadat
  5. Bercakap dengan seseorang
  6. Berurut
  7. Berehat dan mendengar muzik
  8. Beriadah
  9. Bersenam
  10. Berfikiran positif




♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Thursday, 24 April 2014

Zinc Complex Shaklee

zinc complex


Zink membantu penyembuhan luka di luar dan didalam dengan cepat dan cantik,dan ada yang mengatakan dalam kandungan zink adalah tinggi di dalam ikan haruan. Oleh itu,ibu selepas bersalin di sarankan mengambil ikan haruan atau pati ikan haruan. Kalau nira,memang tak boleh nak minum pati ikan haruan. Bau nya yang kuat,memang tak boleh tahan. Haaaa,ibu-ibu boleh gantikan dengan zink daripada shaklee ya. Bukan dan telan je. Takde bau seperti pati ikan haruan.

Jom kita lihat,apa yang Zink boleh membantu untuk kita ?

  1. Mempercepatkan proses penyembuhan luka luaran dan dalaman.
  2. Menghilang tanda putih kuku di jari anda (dengan kata lain,jika anda mempunyai white spot di kuku,maknanya anda kekurangan zink dalam badan)
  3. Mengembalikan rasa hilang selera makan.
  4. Membantu masalah masalah ke tidaksuburan.
  5. Mengelakkan masalah prostat.
  6. Membantu dalam masalah rawatan metal.
  7. Mengurangkan tempoh dan kekerapan serangan deman.
  8. Mengelakkan masalah prostat.
  9. Mengurangkan masalah rambut gugur/uban sebelum waktunya.
  10. Menggalakkan pertumbuhan sihat.

Jika anda berminat dengan produk ini,boleh order terus melalui nira. Harga sebotol RM33.75 (120 biji).
Murah je kan ? Tapi kebaikan memang banyak.


** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋

Shaklee Bachok : Cara Kegunaan Basic H



CARA KEGUNAAN BASIC H


1. Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

2. Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

3. Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

4. Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak

5. Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkan kecuali bilik air dan tandas perlu diberus

6. Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas

7. Mencuci & membersih lantai serta alat permainan
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai

8. Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya
Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal

9. Mengasah pisau
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam

10. Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya
Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas

KEGUNAAN KETIKA MASA KECEMASAN

1. Menghapuskan kutu di atas kepala
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas

2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.

3. Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga

4. Demam panas (sebelum berjumpa doctor)
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.

5. Sakit gigi
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.

6. -gatal pada badan atau miang (masalah kulit)
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.

7. Ulser dan mulut berbau
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)

8. Penyubur tanaman dan penggembur tanah
Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.

9. Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.



♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋

Shaklee Bachok : Testimoni Set Kecantikan

Assalamualaikum. Haaaa,nira cukup teruja untuk sharing testimoni kali ni.. Testimoni ni nira dapat daripada downline sendiri. Sebenarnya lepas dia join member haritu,terus dia beli Vitamin E dan Vitamin C. Namun,semenjak pengambilannya dia belum dapat rasai kesannya,tapi yang BEST mamanya yang dapat merasai kesannya pengambilan daripada Vitamin C dan Vitamin E. Wahhhh,anaknya ambil lebih awal dari mamanya,tapi mamanya yang dapat rasai kesannya dahulu.

Sebelum kita baca testimoni daripada mamanya,sedikit info berkaitan Vitamin C dan Vitamin E Shaklee untuk kecantikan kulit.


Sustained Release Vitamin C 



  • Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ianya mampu mepertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Mencantikkan kulit - Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang cerah,melambatkan penuaan,dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
Vitamin E 



  • Anti-penuaan - 1 kapsul vitamin E setiap hari membantu melambatkan penuaan,mengurangkan kedut,garis halus,parut,akne,dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tona muka,dada dan peha.
  • Membaiki parut - Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh disapu terus pada kulit untuk mengurangkan kesan parut.

Jemput baca apa yang dirasai oleh mamanya (^______^)




haaa,teruja tak nak try ? Kalau teruja boleh order terus melalui nira dan penghantaran ke Seluruh Malaysia.
Harga Vitamin C RM 92.50 dan Vitamin E RM 149.00



** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋



Wednesday, 23 April 2014

WASPADA senaman sewaktu hamil



Senaman sememangnya bagus untuk kesihatan biarpun kala hamil. Namun ada beberapa perkara yang perlu diambil tahu oleh ibu hamil sebelum memulakan senaman agar ia selamat untuk diri dan juga kandungan.

Sebelum lebih lanjut,ketahui apa kebaikan senaman

  • Pertambahan berat badan lebih mudah di kawal sepanjang kehamilan. Manfaat ini akan berterusan walaupun sesudah anda melahirkan bayi anda dan anda tidak perlu bersusah payah untuk menurunkan berat badan.
  • Boleh membantu saat anda ingin melahirkan bayi kerana badan anda lebih bersedia dan berstamina.
  • Bagus untuk bayi kerana banyak oksigen yang dapat disalurkan kepadanya. Senaman juga akan meninggalkan kesan positif di mana hormon endorfin yang dikeluarkan oleh tubuh anda membuatkan bayi lebih tenang dan gembira sepertimana anda merasainya.
Senaman yang digalakkan

Antara jenis senaman yang anda boleh lakukan ketika hamil adalah berjalan kaki,aerobik,renang dan jogging. Ini kerana anda tidak perlu membawa berat tambahan. Walau bagaimanapun,ia mesti dilakukan secara santai dan tidak berlebihan.

Senaman tidak disyorkan

Jenis senaman yang memungkinkan risiko hilang keseimbangan atau jatuh tidak disarankan. Oleh itu,doktor tidak mengesyorkan anda berbasikal di atas jalan raya ketika trimester kedua. Meskipun anda penunggang berpengalaman,risiko jatuh basikal tetap sama. Sebagai alternatif,anda boleh berbasikal menggunakan basikal senaman di rumah.

Peringatan !
  • Hamil bukan masa yang baik untuk memulakan sebarangan rutin cergas senaman jika anda tidak biasa melakukannya.
  • Sasarkan 30 minit sahaja setiap satu sesi. Kekerapan bersenam sehinggan lima kali atau lebih dalam masa seminggu mungkin boleh mendatangkan kemudaratan. Anda dikhuatiri boleh melahirkan bayi kecil atau mempunyai berat badan rendah semasa dilahirkan.
  • Jangan terlalu asyik bersenam sehingga kerap letih. Berhenti jika berasa lelah. 
  • Jika sudah melepasi trimester pertama,elakkan apa sahaja jenis senaman yang memerlukan anda berbaring terlentang atau berdiri setempat untuk tempoh yang lama. Hal ini kerana boleh mengurangkan aliran darah dan oksigen kepada bayi.
  • Berhenti melakukan senaman sekiranya mengalami tanda-tanda sakit dada,sendi kaki atau perut,pening atau pitam,sesak nafas,penglihatan kabur,pendarahan faraj,sukar berjalan dan mengalami kontraksi.
Waspada

Waspada sekiranya senaman sekiranya anda pernah melalui situasi ini ;
  • Melahirkan bayi pramatang atau hampir keguguran
  • Bayi dalam kandungan lebih kecil berbanding usia kehamilan
  • Berat badan berlebihan atau berkurangan
  • Mengalami anemia yang teruk
  • Menghidap tekanan darah tinggi,preklampsia atau diabetis
  • Mempunyai masalah dengan sendi atau otot
  • Ada masalah berkaitan jantung atau paru-paru
  • Hamil anak kembar,dua,tiga atau lebih
Sehubungan dengan itu,anda langsung tidak boleh bersenam sekiranya kedudukan uri di bawah (plasenta praevia),selepas usia kehamilan melepasi 26 minggu,kerap mengalami pendarahan faraj,serviks didapati lemah,menghidap penyakit jantung atau paru-paru yang serius atau tekanan darah anda terlalu tinggi.




♛❋ Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) 20%,anda boleh mendaftar sebagai ahli shaklee. Keahlian RM65 untuk seumur hidup dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan apabila berdaftar sebagai ahli ♛❋



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi nira ♛❋

FB: https://www.facebook.com/aniramustapha

Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

♛❋ Dapatkan konsultasi PERCUMA & TIPS EKLUKSIF dengan setiap pembelian produk khas untuk anda! ♛❋

Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016