Monday, 10 March 2014

Set Keguguran Shaklee Berkesan

Entri kali ni nak share pasal set keguguran shaklee, sebenarnya sama je macam set pantang,beza nama je.. Apa yang ada dalam set ini adalah Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Zinc Complex dan ESP.

Vita-Lea lengkap dengan zat besi

  • Zat besi sangat penting untuk pembinaan sel darah merah. Tanpa zat besi yang mencukupi ibu akan kelihatan lebih pucat,tak bermaya,pitam dan mudah pengsan. Pengambilan multivitamin dengan zat besi sangat perlu demi memastikan tubuh mendapat semua vitamin yang diperlukan yang adakala tidak dapat diperolehi dari pengambilan harian kita.
Vitamin B-Complex
  • Membantu menstabilkan hormon maka si ibu tidak mudah stress dan tidak mudah meroyan. Ia juga membantu dalam pembinaan sel darah merah dan ianya sangat bagus untuk proses pemulihan bagi si ibu yang baru melahirkan anak/keguguran. Selain itu,vitamin B Complex juga sangat penting untuk sistem pertahanan badan.
Vitamin C
  • Vitamin C sangat bagus dalam membentuk dan meningkatkan antibodi badan kita. Ianya juga penting dalam pembentukan kolagen. Kolagen amat penting dalam menyatukan setiap sel. Tanpa Vitamin C yang mencukupi,kulit mudah luka,sensitif,dan gusi mudah berdarah.
Zinc Complex
  • Ianya banyak terdapat dalam ikan haruan dan makanan laut. Namun bagi saya lebih mudah jika diambil tablet. Ia membantu mempercepatkan menyembuh luka. Zinc antara vitamin yang penting untuk pertumbuhan. Pengambilan Zinc dapat di lihat pada pertumbuhan dan pembesaran bayi,rambut ibu tidak mudah gugur dan luka cepat sembuh.
ESP
  • Ada sesetengah orang memang tak ambil endah tentang keperluan protein dengan mengandaikan sudah memadai makan ikan,daging,telur serta minum air soya yang dibuat sendiri. Namun berapa yang tahu dan ingin ambil tahu bahawa protein hanya mampu bertahan pada suhu yang tidak melebihi 36*c. Jadi,bila kita goreng dan masak sudah tentu suhu melebihi 36*c. Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protein itu tadi. Ramai yang tidak tahu,pengambilan protein yang mencukupi dengan asid amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik,rambut yang sihat,kuku yang elok serta penghasilan susu ibu dengan kadar lebih cepat dan banyak serta berkhasiat. 
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: