Wednesday, 19 March 2014

Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin,Berpantang,Pembedahan dan Rambut Gugur

Bagi ibu yang sedang hamil pastinya mencari set bersalin yang sesuai,terutamanya yang menyusukan bayi. Antara kriteria yang biasanya menjadi pilihan ibu ialah set bersalin yang mudah,murah dan tidak memberi kesan kepada bayi yang menyusu.

Antara set bersalin yang menjadi pilihan adalah berasaskan ramuan tradisional seperti herba dan sebagainya seperti jamu,dan set bersalin yang terdiri daripada pil-pil.

Sebagai renungan :

Soalan : Mana lebih baik ? Jamu atau vitamin ?
Jawapan Naura Healthy Care

  1. Vitamin lebih baik kerana lebih ringkas..dan badan kita hanya nutrien yang ringkas seperti buah oren,vitamin C dan vitamin C lebih dikenali oleh sistem badan kita. Manakala jamu adalah kompleks dan memerlukan masa untuk penguraian maka khasiatnya lambat diserap oleh badan. 
  2. Kita mencari makanan kepada sel. Sel hanya menyerap vitamin.Dalam jamu ada kandungan vitamin tetapi sel perlu bekerja keras untuk merungkai vitamin yang terdapat dalam jamu. Berbanding jika hanya makan vitamin,sel mudah menyerap dan menjimatkan masa.
Set C atau set confinement,kini bukan sahaja set bersalin,malah mempunyai banyak kegunaan :-
  • Berpantang
  • Selepas pembedahan (apa-apa jua pembedahan)
  • Rambut Gugur
Set ini terdiri daripada 4 jenis vitamin dan mineral :
  • Vita-Lea : mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang di perlukan oleh tubuh seimbang. Perlu kerana ianya mempunyai iron formula yang sangat diperlukan oleh tubuh,terutamanya bagi ibu yang banyak kehilangan darah selepas bersalin.
  • B Complex : Rumusan vitamin B1,B2,B3,B6,B12,asid folic dan biotin. Penting untuk elakkan kemurungan-meroyan,sebagai penenag,dan penstabil hormon.
  • Vita-C : Penting untuk pembentukan kolagen,mempercepatkan penyembuhan luka,dan memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.
  • Zinc Complex : Membantu mempercepatkan baik pulih luka,terutamanya luka di dalam-untuk rahim.
Ibu lepas bersalin bukan sahaja memerlukan khasiat vitamin dan mineral secukupnya,malah air yang mencukupi untuk menjalankan sistem tubuh yang unggul. Set ini membantu ibu lebih relaks,membekalkan keperluan vitamin dan mineral asas,mempercepatkan penyembuhan luka,dan pastinya tidak memudaratkan bayi yang menyusu.
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **
♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)0 comments: