Sunday, 30 March 2014

Merawat Eczema : 5 Makanan Bermula Huruf "A"

Ekzema biasanya gatal dan menyebabkan ketidakselesaan pada diri kita. Kadang-kala,kesan garu pada ekzema akan menyebabkan luka dan meninggalkan parut. Mereka yang mengalami ekzema akan terganggu aktiviti hariannya dan membawa kemudaratan kepada kulit.

Berikut adalah 5 makanan yang bermula dengan huruf A

Alfafa 

  • Alfafa boleh membantu merawat ekzema. Anda dicadangkan untuk makan alfafa jika mengalami kulit kering dan gatal. Untuk mendapatkan kulit yang cantik,alfafa merupakan makanan yang kaya nutrisi yang boleh anda makan setiap hari. Jus alfafa boleh membantu membuang toksin dalam badan. Alfafa juga adalah sumber mineral yang baik seperti zink,selenium,kromium,kolbat,silikon dan iodin. Alfafa juga adalah penyembuhan luka yang baik.
Apples
  • Epal boleh di makan mentah atau dibuat manisan. Epal mempunyai kandungan gula semulajadi yang boleh meningkatkan penghasilan saliva yang boleh membantu penghadaman. Ia juga baik untuk badan dan dapat membantu menghilangkan ekzema.
Asparagus
  • Asparagus mengandungi asid amino yang membantu menjana proses perkumuhan yang baik dari buah pinggang. Kita perlu menjaga kesihatan buah pinggang seperti mana kita menjaga badan yang baik. Ia membantu menyingkirkan badan tidak baik dari buah pinggang melalui air kencing seterusnya membantu mengurangkan kekusutan minda. 
Aloe Vera
  • Aloe Vera di kenali sebagai egen penyembuh luka yang boleh merawat dari dalam atau luar badan. Kebanyakan losyen dan krim menggunakan Aloe Vera untuk membantu penyembuhan. Jus Aloe Vera juga baik diminum untuk penyembuhan dari dalam. Anda boleh mengambil jus Aloe Vera bagi menambah imunisasi badan untuk menghasilkan kulit cantik dan sihat. Aloe Vera adalah pencegah ekzema yang baik kerana ia menghindarkan penyakit terutama pada kulit.
Avocado
  • Avocado mengandungi asid amino yang berkualiti tinggi serta mmepunyai 14 mineral. Ia juga berfungsi dalam  memulihara dan membantu pertumbuhan. Ia memberi kebaikan dalam membantu melengkapkan fungsi makanan yang lain seperti daging,telur, dan keju. Anda digalakkan memakan avocado setiap hari untuk memastikan pertumbuhan dan pemulihan kulit yang sihat.
Shaklee mempunyai produk makanan tambahan Alfafa yang membantu mengurangkan masalah ekzema, resdung dan alergi.

 Testimoni :** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: