Thursday, 27 March 2014

Menghilangkan Parut : Cara Semulajadi dan Selamat

1) Vitamin E

Vitamin E atau tocopherol,adalah antioksidan yang larut lemak. Ia didapati didalam bentuk kapsul atau bentuk cecair pada kedai-kedai ubat dan farmasi. Ia biasanya dimakan atau disapu pada kulit parut.

Vitamin E terbukti untuk dapat menembusi lapisan kulit dan mengurangkan pembentukan radikal bebas yang boleh mengganggu penyembuhan.

Vitamin E juga mempengaruhi pengeluaran kolagen,strukutur protein yang membantu meningkatkan kekuatan dan keanjalan kulit.

Walaupun ramai yang menggunakan vitamin E untuk kulit mereka untuk mengurangkan parut,ia juga disyorkan oleh doktor selepas pembedahan kulit kerana terdapat kajian yang menunjukkan ia sangat membantu.

2) Ekstrak Bawang

Bawang atau Allium CEPA,adalah ramuan dalam salah satu gel parut yang paling popular yang ditemui di farmasi.

Ekstrak bawang telah didapati mempunyai ciri-ciri antibakteria dan antiradang dan membantu pembentukan kolagen.

3) Madu Topikal

Madu telah digunakan sebagai rawatan untuk kulit melecur dan luka selama berabad-abad.

Pada tahun 2006,satu kajian semula 22 ujian klinikal yang melibatkan lebih daripada 2,000 orang mendapati bahawa madu mempunyai ciri-ciri antibakteria dan antiinflammatory dan boleh merangsang pertumbuhan tisu baru.Jika anda ingin mendapatkan produk hebat ini boleh order melalui saya [ penghantaran seluruh Malaysi] atau ke cawangan Shaklee berdekatan dengan anda dan belilah menggunakan ID saya 1078451. Harga memang jimat.

** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: