Saturday, 8 March 2014

ESP Shaklee Bantu Kawal Kencing Manis Ketika Hamil

Penyakit kencing manis wujud ketika hamil dan akan hilang selepas bersalin. Masalah GDM (Gestational Diabetic Mellitus) selalunya berpunca daripada keturunan sebelah ayah atau ibu yang mempunyai sejarah kencing manis

Masalah kencing manis atau GDM dipandang serius ketika hamil oleh pihak kementerian kesihatan. Kawalan paras gula ketika hamil sangat penting untuk mengelakkan risiko-risiko berkaitan seperti berikut :

  • Saiz bayi lebih besar dari umur semasa dalam kandungan,menyukarkan proses bersalin
  • Anak-anak yang dilahirkan oleh ibu yang mengalami masalah GDM mempunyai peratusan yang tinggi untuk terkena jaundis
  • Kelahiran pra-matang
  • Risiko anak mengalami hypoglycemia selepas kelahiran
  • Air ketuban berlebihan
Oleh yang demikian,ibu yang mempunyai masalah GDM atau kencing manis disarankan mengambil ESP Shaklee setiap hari untuk mengawal paras gula dalam darah dan juga mengelakkan hypoglycemia (paras gula terlalu rendah). Hal ini kerana,Protein soya dalam ESP Shaklee membantu menstabilkan paras gula dalam darah.

Tambahan, ESP sesuai di ambil oleh pesakit diabetis kerana :
  • Bebas kolestrol
  • dan bebas laktosa
  • Rendah lemak
  • Rendah karbohidrat iaitu hanya mengandungi 5%- 10% karbohidrat sahaja.Bagi ibu hamil yang mempunyai masalah kencing manis,anda harus berhati-hati dengan sumber makanan yang anda ambil. Sebagai contoh susu tepung biasa mengandungi kandungan gula tinggi berbanding susu rendah lemak berperisa asli yang telah dipasteur. Kandungan gulan dalam nestum 3 in 1 lebih tinggi dari lemak berperisa asli dan begitu juga dengan nestum original. Jadi antara dua contoh sumber makanan berkhasiat ini susu rendah lemak berperisa asli dan juga nestum original lebih sesuai diambil oleh ibu yang sedang hamil serta boleh dicampur dengan ESP Shaklee.

Jadi apabila anda mengambil sumber makanan yang sedikit kandungan gula ataupun gula ringkas beserta ESP Shaklee badan lebih cepat dan mudah menukarkan gula tersebut kepada tenaga dan juga mengelakkan hypoglicemia. Sesetengah ibu hamil apabila mengamalkan diet khusus untuk ibu hamil yang mempunyai masalah GDM. Anda turut berisiko mengalami hypoglicemia iaitu paras gula berkurang dalam badan apabila anda tidak mengikuti jadual makan yang sepatutnya.** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: