Monday, 24 March 2014

Bantu Atasi Ulser Mulut Dengan Vitamin Shaklee



Ulser mulut sangat pedih dan membuatkan kita tidak selesa dalam persekitaran mulut kita. Paling siksa ketika nak makan. Sakitnya memang parah. Ada ulser mulut yang berwarna putih atau kuning dan ada juga menggelarkan ulser mulut seperti mata ikan. Orang tua-tua kata,ulser mulut terjadi kerana badan kita panas. dan macam-macam petua orang tua untuk membantu menghilangkan masalah ini,antaranya :-

  • letak garam atau asam keping pada bahagian ulser mulut (cara tradisional)
  • kumur dengan air garam atau air anti bakteria
  • sapu krim atau gel 
  • marjerin
  • banyakkan minum air


Memang ulser mulut akan hilang bila kita ikut petua-petua orang tua. Tapi ada sesetengah orang yang tak hilang ulser mulut tapi makin parah. Siap ambil ubat kat klinik.

Sebenarnya ulser mulut terjadi menandakan badan anda kekurangan vitamin B dan Lysine dalam tubuh. Tahu tak kekurangan vitamin dalam tubuh menyebabkan simpton-simpton pada tubuh contohnya seperti ulser mulut ini. Selain itu,ulser mulut juga terjadi kerana dalam tubuh terlalu banyak toksin.

Sebab itu,anda perlu sentiasa menitikberatkan soal khasiat pemakanan harian yang anda ambil untuk memastikan sel-sel dan organ-organ dapat bekerja,berfungsi dengan baik untuk memastikan tubuh sentiasa segar,sihat dan bertenaga. Ambil supplement vitamin adalah sebagai pelengkap pemakanan berkhasiat anda bukannya sebagai pengganti menu harian anda.

Antara Vitamin Shaklee Yang Membantu Anda Mengatasi Ulser Mulut



ESP Shaklee --> Melengkapkan keperluan Lysine dalam tubuh
B-Complex --> Mencegah ulser mulut
Alfafa Complex --> Menyahtoksinkan seluruh badan
Herb-Lax --> Membersihkan dan menyahtoksinkan dalam perut tempat berkumpulnya segala toksin


ika anda ingin mendapatkan produk hebat ini boleh order melalui saya [ penghantaran seluruh Malaysi] atau ke cawangan Shaklee berdekatan dengan anda dan belilah menggunakan ID saya 1078451. Harga memang jimat.


** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋



Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: