Monday, 24 March 2014

Atasi Masalah Sakit Sendi dengan AJHT & Ostematrix Shaklee[ Sendi lutut sakit hingga susah solat? Cuba Advanced Joint Health! ]

Inilah rupa sendi lutut anda. Ciptaan Tuhan yang sempurna hingga membolehkan kita berjalan, berlari, melompat, memanjat dan macam-macam lagi. Seiring usia, pasti ada masalah kesihatan yang membantutkan semua aktiviti biasa. Bila dah berusia, sakit-sakit sendi, sengal-sengal tulang adalah perkara biasa. Namun, ada juga yang menderitainya seawal usia. Mungkin kerana terlalu aktif bersukan atau boleh juga disebabkan kemalangan.

Sempena Ramadhan tak lama lagi, mungkin ramai yang terkilan. Ya, tidak dapat melakukan solat sunat terawih 20 rakaat seperti orang lain. Sakit lutut selalu menyerang. Bertahan hingga rakaat ke -8 sudah bagai suatu rahmat yang tidak terhingga. Andai sakit sendi lutut ini hilang, alangkah bahagianya dapat sama-sama rukuk dan sujud bersama jemaah dan imam hingga salam terakhir, salam ke-20!

Dalam perubatan Ayurveda yang dipraktikkan sejak 5000 tahun dahulu, Boswellia sering digunakan untuk merawat osteoarthritis dan rheumatoid arthritis.Asid Boswellia merupakan komponen utama dari ekstrak Boswellia yang sangat membantu dalam memberikan keselesaan sendi. Ia juga menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang akhirnya menyebabkan ketidakselesaan pada sendi.

Berita baiknya, tidak perlu undur lagi ke masa lalu kerana sekarang ini ada tablet khas yang mengandungi ekstrak Boswellia, khusus untuk kesihatan sendi. Namanya, Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Setiap tablet AJHT mengandungi 100mg ekstrak Boswellia. Kajian perbandingan antara beberapa jenama supplemen lain yang turut digunakan untuk masalah sendi menunjukkan Advanced Joint Health Tablet Shaklee merupakan satu-satunya produk yang mengandungi ekstrak Boswellia.

Selain Boswellia, ia turut diperkaya dengan ekstrak jagung atau nama saintifiknya Glucosamine. Glucosamine memang diketahui umum sebagai komponen utama dalam pembinaan tulang rawan dan bendalir sinovial. Ia juga meningkatkan kesan kusyen pada sendi. Lebih selesa untuk kita bergerak.

Pelengkap kepada kedua-dua ekstrak ini adalah vitamin C, zink, kuprum dan mangan yang berfungsi untuk memelihara kesihatan tisu penyambung. Semua ini terkandung dalam satu tablet sahaja.

Untuk kesan optimum, amat baik sekiranya tablet sakit sendi Advanced Joint Health ini diambil bersama Ostematrix, iaitu kalsium lengkap untuk membaiki jisim tulang dan menguatkan tulang.

Pengguna yang pertama kali menggunakannya amat berpuas hati dan mengakui keberkesanan AJHT. Jom cuba untuk ibu, ayah dan diri sendiri. Ramadhan, 20 rakaat kini pasti!** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: