Wednesday, 19 March 2014

7 Kebaikan dan Faedah utama ESP Shaklee yang anda perlu tahu

Untuk pengenalan,ESP sebenarnya telah mendapat pengiktirafan seantero dunia kerana proses kajian klinikal yang dijalankan berkali-kali bagi memastikan kualiti protein yang tinggi bersumberkan tumbuhan semulajadi dapat dihasilkan untuk manfaat optimun kepada bakal pengguna. Protein kacang soya adalah 2 kali ganda lebih daripada daging, 12 kali lebih dari susu dan 4 kali ganda lebih dari telur. Ia juga rendah kolestrol ,rendah lemak dan mudah diserap oleh tubuh manusia.


Ramuannya terdiri daripada :

  • Kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetik (NON-GMO) dan diproses di bawah suhu rendah.
  • Satu tin ESP (850gm) dihasilkan dari 30 kilogram kacang soya.
  • Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
7 Kebaikan dan Faedah Utama ESP yang anda perlu tahu :

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan

Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit awet muda dan memperkuatkan otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuatkan tubuh, kuku,rambut,darah,organ,kulit dan kalenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein,20,000 jenis enzim dan lain-lain.

2. Mempertingkatkan Fungsi Hormon Wanita

Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolestrol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala "hot flashes" sebelum menopous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

3. Rahsia Kulit Cantik dan Anjal

Bagi wanita yang mementingkan kecantikan,anda di sarankan untuk mengamalkan ESP. ESP merangsang regenarasi kulit dan otot,memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuatkan otot sekaligus mempercepatkan pemulihan luka serta menghilangkan parut.

4. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki

Geinstein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser daripada merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi dengan DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovari serta kitaran haid dan prostat.

5. Memulih dan Memberi Tenaga Segera Untuk Individu Aktif

Salah satu rahsia kenapa ESP menjadi kegemaran ramai adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan memberi tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan,mencegah migrain,insomia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan,kebimbangan,ketakutan dan sebagainya.

6. Jawapan Kepada Masalah Pigmentasi

Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah,menyahtoksinkan bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban,menyelesaikan masalah rambut gugur dan keadaan rambut kusam. Di samping mencegah pigmentasi dan kulit jeragat.

7. Meningkatkan Keupayaan Memori

Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingati akan berkurangan. Pengambilan secara konsisten ESP akan dapat membantu mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen otak manusia.,terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia. ** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: