Friday, 7 March 2014

2 in 1 Set Menyusu dan Kurus Shaklee

Sepanjang tempoh mengandung berat badan kita akan bertambah dari 10kg-15kg. Dan ianya satu perkara normal sekiranya kita dilihat lebih tembam dari biasa. Selepas melahirkan selain menyusu bayi,ada satu hal yang difikirkan oleh wanita adalah untuk menguruskan badan. Ia adalah normla kerana fitrah wanita ingin tampak cantik,langsing terutama dihadapan suami tercinta.

Kebaikan menyusukan anak adalah baik dan secara tidak langsung membantu ibu dalam menurunkan berat badan sewaktu mengandung dahulu. Hal ini kerana,proses menyusukan anak membantu anda membakar lemak sebanyak 500 kalori setiap hari. Pembakaran tetap berlaku meskipun ada menyusukan anak sambil tidur !!

Anda tidak perlu menahan lapar atau mengambil kurang kalori daripada pemakanan harian secara bersungguh-sungguh. Hal ini kerana diet harian adalah penting untuk kestabilan kesihatan anda,kegunaan tenaga harian dan juga tenaga untuk menghasilkan susu ibu. Kekurangan makanan sebenarnya tidak menjejaskan aktiviti pengeluaran dan kuantiti susu ibu tetapi tubuh anda sedang bertarung dengan kekurangan gizi makanan dan menyebabkan anda lemah dan tidak sihat.

Maka,adalah lebih baik jika anda mengamalkan diet yang lengkap dengan nutrisi berbanding menahan lapar dan sakit semata-mata untuk kurus. Apalah gunanya jika kurus tetapi badan sakit dan tidak bermaya. Bagaimana juga anda ingin menjayakan penyusuan selama 2 tahun jika badan lemah dan tidak cergas.

Menurunkan berat badan secara beransur-ansur adalah lebih baik kepada sesiapa sahaja termasuk ibu yang menyusukan bayi. Dengan menggunakan teknik ini,penurunan berat badan lebih berjaya,kekal dan sihat tanpa perlu berlapar.

Dengan menggunakan Set 2 in 1 ini bukan sahaja membantu para ibu menghasilkan susu yang banyak,pekat dan berkualiti malahan membantu ibu menurunkan berat badan secara beransur-ansur,kekal langsing dan cergas.

Kebaikan Set 2 in 1 kepada ibu dan anak

 • Tidak menjejaskan kesihatan ibu dan anak yang sedang menyusu
 • Tidak menjejaskan pengeluaran dan kuantiti susu ibu
 • Menyokong keperluan nutrisi ibu dan anak
 • Ibu dan bayi ceria aktif
 • Meningkatkan memori ibu dan anak
 • Membekalkan tenaga sepanjang hari
 • Mencantikkan kulit ibu dan anak
 • Membantu membakar lemak dan menurunkan berat badan
Apa yang ada dalam Set 2 in 1 Shaklee
 1. Alfafa Complex - Detoks tubuh dan perut,membuang lemak dan melancarkan pembuangan najis. Membantu merangsang dan pengeluaran susu ibu,meningkatkan kesihatan ibu dan membantu masalah dalaman wanita (keputihan)
 2. Energizing Soy Protein - Membekalkan tenaga berpanjangan,mencantikkan kulit,memekatkan susu,kalorinya tidak terlalu rendah seperti cinch shaklee dan sesuai untuk ibu yang menyusukan bayi. ESP juga membantu mengurangkan rasa lapar dan berkhasiat.
 3. Omega Guard - Membakar lemak tanpa menjejaskan penghasilan susu ibu,membantu meningkatkan memori ibu dan anak, membantu meningkatkan kesihatan ibu dan anak.
 4. Lecithin - Bertindak memecahkan lemak. Ia juga mengandungi kolina dimana meningkatkan memori ibu dan anak.
shaklee bachok
** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **


♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426/0129827229
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)

0 comments: