Wednesday, 12 February 2014

Kelebihan Produk-Produk Shaklee : B-Complex


 • Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serap (biovailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana,asid folik yang semula jadi tidak mudah diserap oleh tubuh,dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintentik.
 • B-Complex Shaklee  mengandungi 8 komponen penting vitamin B,termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. 
 • Kelebihana atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan Vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah larut air,sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui  sistem pencernaan. Oleh itu,adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari.
 • Shaklee B-Complex will not cause rosary fungus or infected active yeast bacteria like B Complex extract from beer yeast.
Manfaat Utama :
 • Menukarkan makanan kepada tenaga- Bantu penghadaman,menukar lemak,karbohidrat dna protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/lesu.
 • Melawan tekanan- Memastikan kesihatan fungsi saraf,sekaligus meredakan sakit kepala,tekanan,kemurungan dan insomnia.
 • Membantu tumbesaran- Menggalakkan tumbesaran yang sihat dna normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
 • Rambut beruban dan gugur- Membaiki masalah kulit kepala,kelemumur,rambut gugur,beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
 • Baik untuk mata- Menguragkan masalah keletihan mata,mencegah katarak,meningkatkan kualiti penglihatan,perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus.
 • Mencegah anemia-  Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi,merangsang sirkulasi darah dalam tubuh,merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular,merawat atau mencegah anemia,sakit kepala,pening,lemah semangat,keletihan,migrain,muntah-muntah,mabuk darat atau laut.
 • Meredakan sengugut- Baik untuk masalah sengugut (PMS),meredakan kerisaun,kresahan dan masalah penghadaman,terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
 • Mencegah perlcche- dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mounth chilitis),mencegah jangkitan lidah (glossitis),nafas berbau.
 • Detoksifikasi - meredakan alahan
Bagaimana Memilih B-Complex yang Baik ??
 1. Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1,B2,B3,B5,B6,B12,asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemua perlu diambil pada masa yang sama)
 2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.
 3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1,B2,B3 dan B12 tidak terlalu besar.
 4. Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut air (sustain release)


♡♡ Kandungan B-Complex Shaklee♡♡


♡♡Perbandingan antara Jenama A,Jenama B & Shaklee♡♡


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)0 comments: