Monday, 24 February 2014

Kebaikan Produk-produk Shaklee : GLA Complex

Memang dah jatuh cinta dengan GLA complex.. sebabnya period yang tidak teratur dah jadi teratur.. kalau dulu dalam sebulan 2-3 kali datang period,memang tension sebab nak ganti puasa pun susah.. Sekarang dah boleh ganti puasa dengan aman dan period datang tepat pada tarikhnya.. Alhamdulillah.. ;)

gla complex

Perbezaan Shaklee

 • Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO),manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.
 • Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari bioavailabiliti dan 3 kali ganda lebih berkesan dari EPO.
 • Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
 • Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.
 • Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
 • Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard,anti-oksidan semulajadi yang diaptenkan.
 • Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.
Kebaikan Utama GLA Complex Shaklee
 1. Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamin.
 2. Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simpton PMS seperti kesakitan,mood swing,retensi air dan sakit payudara.
 3. Melambatkan meopous -  Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes,insomnia,ketidahadaman,depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan,mengetatkan uterus,memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
 4. Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 5. Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh,menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 6. Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit,eczema,alergi,kegatalan,kulit kering,memperbaiki bintik penuaan,tinea dan kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma,artritis.
 7. Menghalang komplikasi diabetis -  Merendahkan gula darah,berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
 8. Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolestrol LDL,menghalang penambahan berat badan dengan berkesan,memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik,menghalang penambahan berat badan. 
 9. Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,pengembangan salur darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
 10. Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
 11. Hiperaktif dan autisma (ADD/AD HD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisema,sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita
 • Ramai orang beranggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya,supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidka boleh dihasilkan oleh tubuh manusia,ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan),remaja,dewasa,dan juga selepas menopous dan andropause (menopous lelaki)** These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases **

♛❋ Untuk keterangan lanjut tentang produk shaklee  ,boleh hubungi saya ♛❋Call/Text/Whatsapp : 0199582426
BB Pin : 24EBB405
COD : Jelawat-Bachok-Kubang Kerian-Wakaf Che Yeh

Salam Sayang, Ummi Naufal =)


0 comments: